színpadra lép

2021.10.01. 10:12

James Bondról Shakespeare-re vált Daniel Craig

James Bondról William Shakespeare-re vált Daniel Craig, az 53 éves brit színész Macbethet fogja alakítani tavasszal a Broadwayn – adta hírül a The New York Times című amerikai napilap honlapja.

English actor Daniel Craig poses on the red carpet after arriving to attend the World Premiere of the James Bond 007 film "No Time to Die" at the Royal Albert Hall in west London on September 28, 2021. - Celebrities and royals walk the red carpet in central London on Tuesday for the star-studded but much-delayed world premiere of the latest James Bond film, "No Time To Die". (Photo by Tolga Akmen / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Tolga Akmen

A mozirajongók számára inkább filmszerepeiről híres Craig kiváló színpadi színész, a Broadwayn két színműben is játszott, 2013-ban Harold Pinter Árulás című darabjában és Keith Huff A Steady Rain (Állandó eső) című művében.

Egy Off Broadway-produkcióban 2016-ban Jagót is alakította Shakespeare Othello című drámájában, amelynek címszerepében David Oyelowo volt látható. Az amerikai napilap kritikusa akkor „igazán nagyszerűként” méltatta Craig játékát. A Macbethben Ruth Negga fogja alakítani Lady Macbethet.

A Broadway-előadás vezető producere Barbara Broccoli lesz, aki régóta dolgozik együtt Craiggel, hiszen fivérével ő volt számos Bond-film producere, valamint a Keith Huff-darab társproducere is.

Broccoli elmondta, hogy évek óta beszélgetnek Craiggel a Macbethről, azóta, hogy a színész érdeklődést mutatott a szerep iránt.

Mind Broccoli, mind Craig fontosnak tartja, hogy ebben az évadban vigyék színre a drámát, mivel a Broadwaynek talpra kell állnia a koronavírus-világjárvány miatti hosszas lezárás után.

„Borzasztó 18 hónap volt mindenki számára, különösen a színházaknak okozott hatalmas károkat” – hangoztatta Broccoli. Craig vissza akar térni, színpadon akar állni, és arra bátorítani az embereket, hogy térjenek vissza a Broadwayre, ami nemcsak kulturális, hanem közösségi szempontból is fontos mindenki számára” – tette hozzá.

A Macbethet 15 héten át játsszák, az első előadás március 29-én lesz, a bemutató április 28-án a Lyceum Színházban. Sam Gold rendezi a drámát, aki az Off Broadway Othellóját is színpadra vitte Craiggel, és aki 2019-ben a Lear királyt rendezte a Broadwayn.

A Broadway internetes adatbázisa szerint eddig 47-szer vitték színre a Shakespeare-drámát, legutóbb 2013-ban Ethan Hawke és Anne-Marie Duff főszereplésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!