aradi vértanúk

2021.10.01. 11:56

Október 6-án mutatják be az M5 csatornán a Magyar Golgotát

Október 6-án, az aradi vértanúk napján mutatja be 21 órakor az M5 csatorna Pozsgai Zsolt Magyar Golgota című filmjét. A díszbemutatót egy nappal korábban az aradi nagyszínházban tartják – tájékoztatta a produkció csütörtökön.

A Magyar Golgota a Mythberg Films gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A Balázs Béla-díjas rendező alkotása Török Ignác aradi vértanú sorsán keresztül mutatja be az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc véres megtorlását, a 13 honvédtábornok kivégzésének hajnalát. A film végig követi Török Ignác fordulatokkal és izgalmakkal teli utolsó éjszakáját – olvasható a produkció ismertetőjében.

A Magyar Golgota forgatása februárban zajlott, a koronavírus-járvány miatt nem az eredeti aradi helyszínen, hanem Nádasdladányban.

Pozsgai Zsolt az MTI-t arról is tájékoztatta, hogy a Magyar Golgotát a Los Angeles-i Blastoff fesztivál legjobb filmjének járó díjával jutalmazták csütörtökön. A műnek ez a huszonnyolcadik fesztiváldíja – közölték az alkotók az MTI-vel. Az online szemle díjátadó gáláját a koronavírus-járvány miatt későbbre halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!