Csillagtánc

2021.10.27. 09:45

Világsztárok nyűgözik le a közönséget a Fővárosi Nagycirkusz porondján (videó)

A Csillagtánc című karácsonyi műsorban a világ minden tájáról érkező artistaművészek is bemutatkoznak.

Forrás: Facebook / Fővárosi Nagycirkusz

Fotó: Anton Belyakov

Ismét a külföldi világsztároké a porond, a Fővárosi Nagycirkusz október 29. és december 31. között egy elegáns és klasszikus cirkuszi műsorral várja a közönséget. A Csillagtánc című karácsonyi műsorban a világ minden tájáról érkező artistaművészek mellett bemutatkozik a Fővárosi Nagycirkusz új balettkara, amely világbajnok táncosokat is felsorakoztat.

A Fővárosi Nagycirkusz idei karácsonyi műsorát békebeli, idilli hangulat jellemzi.

Nevető csillagok felé vezetünk titeket. Mintha csak egy planetáriumban ülnénk a világűr hatalmas és csodálatos világában elbűvölve és minden titkára kíváncsian – olvasható a cirkusz műsorában.

Közép-Európa egyetlen kőcirkuszában továbbá először láthat a közönség négyes szaltót. Sergei Eftode, Anastasia Sarycheva és Valery Kruglov pedig, miután a világ számos országában felléptek, most a Fővárosi Nagycirkuszban ejtik ámulatba a közönséget. Sergei például egy 7 méter magas fém rudat tart a levegőben, amelynek tetején kolléganői lélegzetelállító trükköket mutatnak be.

A cseh cirkuszi dinasztiából származó Pavel Valla Bertini a világon egyedülálló módon 13 kerekű biciklivel adj elő a produkcióját, amelyet a Fővárosi Nagycirkuszban fog továbbfejleszteni 15 kerékre.

A többszörös cirkuszfesztivál-díjas Valeriya Sheshukova pedig szaltókkal, átfordulásokkal fűszerezett, művészi lengőtrapéz számával varázsolja majd el a közönséget. Továbbá Duo Devilkamovs letisztult, megható és romantikus kínai rúdszámát is megtekinthetik a Fővárosi Nagycirkusz nézői a Cirque du Soleil közönsége után. Mihail Nyikolajevics Ermakov, egy 100 éves orosz cirkuszi dinasztia tagja pedig kutyusaival az állat és ember közötti feltétlen bizalmat és szeretetet mutatja be.

A többszörös cirkuszfesztivál-díjas produkciók között szerepel egy biztonsági kötél nélkül végrehajtott, nehéz trükkökkel tűzdelt levegőkarika szám is Oleksii Grigorov és Marina Glavatskikh előadásában.

A műsorban egy ritkán attrakció, balett kerékpáron is látható. Mihail Nyikolajevics Ermakov és Ermakova Evgeniia Oroszország egyik legrégebbi cirkuszának, a Ciniselli Circus cirkuszmúzeumának archív fotóiból és plakátjaiból kiindulva alkotta újra ezt a műfajt. A Fővárosi Nagycirkusz porondján látható különleges szám így a balett és a cirkuszművészet szemet gyönyörködtető találkozásából született.

A magasan képzett Troupe Ethiopia társulat tagjai izgalmas, szaltókkal fűszerezett produkciójukkal számos cirkuszfesztiválon képviselték hazájukat. A kubai Nirio Rodriguez Tejeda cirkuszfesztivál-díjas produkciójában pedig ötvöződik az erő, a precizitás, a hajlékonyság és az egyensúly. Elképesztően látványos szaltókat mutat be továbbá az Rcc Aruba ugródeszka csoport. Ezenkívül a Duo Kyrioz tagjainak emelő elemekkel tarkított golyószámát is láthatják az érdeklődők.

A 22 éves Michael Zorzan fiatalos, energikus számmal lép fel, lendületes produkcióját a 2020-as Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Bronz-díjjal jutalmazta a szakmai zsűri.

Kárászy Szilvia egy különleges hangszert, egy valódi, Európában egyedülálló harangjátékot bocsátott a Fővárosi Nagycirkusz rendelkezésére.

Bemutatkozik a Fővárosi Nagycirkusz új balettkara

Mivel Közép-Európa kiemelkedő cirkuszművészeti központja professzionális balettkar nélkül nem működhet, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ megalapította a Fővárosi Nagycirkusz állandó balettkarát. A Csillagtánc műsorban pedig be is mutatkozik Valc Szabolcs tánckarvezető és koreográfus vezetésével az új balettkar.

Az intézmény már az 1970-es években híres balettkarral büszkélkedhetett, tagjai nagy mértékben emelték az artista produkciók fényét.

További információk a műsorral kapcsolatban a Fővárosi Nagycirkusz honlapján olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!