Kétnapos koncertsorozat

2021.11.05. 17:00

Showcase fesztivált indít a Music Hungary Szövetség

Idén először feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez a Music Hungary Szövetség. Az esemény a szervezet konferenciájának kísérőrendezvénye lesz Veszprémben november 17-18-án.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A fesztivál célja a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcainak bemutatása. A szakmai konferenciát kiegészítő kétnapos koncertsorozaton három helyszínen több mint húsz produkció mutatkozik be, köztük Deva, Sasa Lele, Szalai Anna, Teddy Queen, a Hocuspony és a Napfonat

– közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A IX. Music Hungary Konferencia idén arra fókuszál, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez, diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálódását a megváltozott körülményekhez.

Mint írták, a showcase fesztivállal a Music Hungary Szövetség az elmúlt másfél évben kialakult helyzet nyomán szeretné közelebb hozni a zenei szakembereket az aktuális hazai előadókhoz. A szervezők kiemelték:

olyan előadókat vonultatnak fel, akik tudatosan építkeznek, van víziójuk, bizonyítottak rangos fesztiválokon és klubokban, de még nem kaptak kellő figyelmet, és kis segítséggel könnyebben megtalálhatják számításaikat.

Az idei kínálatban szerepel Deva, AKC Misi, akik már tömegeket vonzanak a fesztiválokon, telt házas koncerteket adnak a legnagyobb budapesti klubokban. A rock színteret képviselve fellép az Abigél, a Hocuspony, a Palma Hills, az alternatív közegből az Idegen, Villö Acetone és Sasa Lele, ott lesz az elektronikus zenét játszó Superflake, valamint a new-wave hiphop, trap egyre ismertebb kollektívája, az On The Low képviseletében Ibbigang és gyuris. Az énekesek közül boeback, Saya Noé és Solére vesz részt a fesztiválon, a folk színtérről a Napfonat, a Nasip Kismet és a KurtaUtca.

A koncertek három helyszínen valósulnak meg, az Expresszóban, a Teremben és a Papírkutyában.

A showcase fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre, koncertjei ingyenesen látogathatóak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!