Tehetséges fiatalok

2022.03.15. 06:45

Vonósnégyesek jelentkezését várják a Filharmónia Magyarország pályázatára

Olyan fiatal vonósnégyesek jelentkezését várják, akik továbbörökítik vonósnégyes zenei formáció kultúráját.

Vonósnégyesek részére írt ki pályázatot a Filharmónia Magyarország. A Végh Sándor világhírű hegedűművész, karmester nevét viselő program célja Magyarország kvartetthagyományának ápolása és fejlesztése, a műfaj széles körű integrálása a zenei életbe. A minden év elején meghirdetett Végh Sándor Vonósnégyes Program 2022/23-as pályázatára március 15-ig várják a jelentkezéseket. A felhívás megtalálható a filharmonia.hu oldalon.

Március 26-án a 2021/22-es pályázat nyerteseit köszöntheti a közönség a Concerto Budapest Zeneházban, ahol a Keller András vezette mesterkurzus zárókoncertjét rendezik meg. A fellépők között van a Szigeti Quartet, az Á la quartet, a Dohnányi Quartet, a Pulzus Vonósnégyes és a Quartetta Speranza.

A hangverseny megtekintése díjtalan, a koncertre a [email protected] címen lehet regisztrálni.

A magyar zenetörténet egyik legsikeresebb műfaja a vonósnégyes

A vonósnégyes kialakulásában Joseph Haydn magyarországi munkásságának évtizedei alapvető fontosságúak voltak. A magyar kvartettek az elmúlt évszázadokban kiemelkedő sikereket értek el, általuk a magyar zenei géniusz, Végh Sándor maradandó nyomot hagyott az egyetemes zenetörténetben.

A program Keller András Kossuth-díjas hegedűművész, a Keller Quartet alapítója és a Concerto Budapest zeneigazgatója művészeti vezetésével valósul meg.

Olyan fiatal vonósnégyesek jelentkezését várják, akik továbbörökítik ezen zenei formáció kultúráját, ezzel együtt a világhírű hegedűművész, karmester örökségét.

A Filharmónia Magyarország részt vállal a legkiválóbb magyar kvartettek szerepeltetésében, valamint a fiatal vonósnégyes-generáció bemutatásában ifjúsági és felnőtt hangversenyeken.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában