Gyereknapi programok

2022.05.27. 12:51

Szülőmegőrzővel is várja a látogatókat vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeum

Vasárnap 10 órától változatos programokkal és előadásokkal, tárgykészítő foglalkozásokkal és mesékkel várják az érdeklődőket a Múzeumban és a Múzeumkertben.

Gyereknapi programokkal és "szülőmegőrzővel" is várja a látogatókat vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM).   

A gyereknapi programsorozaton régészek bőrébe bújva, kincsek és ókori hősök nyomába eredhetnek a látogatók

- olvasható az MNM közleményében.   

Hétéves kortól a gyerekek feltehetik kérdéseiket egy római polgárnak a Lapidáriumban az Ókori hősök programon, valamint a régészeti homokozóban maguk is kipróbálhatják, mit csinál a régész. Nyolcéves kortól arra kereshetik a választ, hogyan kerülnek elő a kincsek, és mi a teendő, ha az ember kincset talál a földben. Minderre a Kincset érő közösség kiállításban derül fény.   

A család együtt eredhet ősi kincsek nyomába a családi kincskeresőben. A program végén korhű eszközökkel megeleveníthetik a múltat egy greenboxban készült fénykép segítségével.

Az óvodásokat Fábián Éva mesemondó kalauzolja el Dudás Dömötör mesés világába. Mesés kincsek és kincsek mesés legendái elevenednek meg, amelyeket Szabó Zoltán kísér magyar pásztorhangszereken. A program 10 óra 30 perckor és 12 óra 30 perckor kezdődik, a részvételhez regisztráció szükséges.   

Mint írják, vasárnap a szülőket "felnőttmegőrzőben", tematikus tárlatvezetésekkel várják. A felnőtteknek szóló programok már szombaton, a Régészet napján elkezdődnek, aznap többek között az ősi hunok életéről és a sírrablásokról, valamint az eltűnt kolostorok megtalálásának legjobb módszereiről tudhatnak meg többet az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában