Koncert

2022.08.30. 08:00

Novemberben jön Bonobo a Sportarénába

Fragments című új lemezét bemutató turnéja keretében Budapesten is koncertet ad Bonobo. Az elektronikus zene brit sztárja a Sportarénában lép fel november 29-én.

A brit Bonobo (Simon Green) zenész, dj-producer koncertje a Sziget fesztiválon

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Bonobo idei, sorrendben hetedik stúdióalbumán többek közt Jamila Woods, Joji, Kadhja Bonet, Jordan Rakei, O'Flynn és Miguel Atwood-Ferguson is közreműködött közölték a szervezők.

Bonobo (Simon Green) első lemezét még 2000-ben jelentette meg Animal Magic címmel, ezután szerződtette az egyik legfontosabb elektronikus zenével foglalkozó kiadó, a Ninja Tune, amellyel azóta is együtt dolgozik. Albumait a kezdetektől maga hangszereli és produceri munkát is ő látja el. Azonnal felismerhető ütem- és dallamvilágával szakmai körökben indulása óta a downtempo úttörőjeként tartják számon, az igazi áttörést a 2010-es Black Sands című album hozta el számára.

Egyedi hangzásvilágának egyik kulcseleme, hogy az elektronikus zenét sokszor távolabbi műfajokkal, nép- és világzenével, dzsesszel vagy gyűjtött hangelemekkel keveri. "Amit én csinálok, az az akusztikus forrásokból származó hangok összegyűjtése. Gépek által készített zene helyett gépekkel készített zene" 

mondta egy interjúban.

Az elektronikus és az élő hangszeres zene határait elmosó fellépéseivel Bonobo egyaránt megtöltötte a Sydney-i Operaházat, a londoni Royal Albert Hallt vagy a Glastonbury Fesztivál színpada előtti teret.

Az elmúlt négy évben öt Grammy-jelölést zsebelt be, sokak szerint idén januárban megjelent Fragments című albumáért 2023-ben végre meg fogja kapni a díjat. 

Korábban folyamatosan a világ zajában éltem, tele voltam élményekkel. Amikor mindez megváltozott, úgy éreztem, nincs mit mondanom. Ott ültem a stúdióban, rengeteg időm volt, és mégsem tudtam zenét szerezni. Újra be kellett indítanom a kreatív lendületemet azzal, hogy kimegyek a szabadba, és más módon próbálok kapcsolódni a világgal

  idézi a közlemény Bonobót.

A producer, dj végül a kaliforniai Halál-völgyben tett túrák során találta meg az ihletet. 

A Fragments tizenkét dala egyfajta lenyomata annak, hogy a küzdelemből, a kiábrándultságból a kreativitás és a remény a legváratlanabb pillanatokban is felbukkanhat.

Bonobo legutóbb 2018-ban lépett fel Magyarországon, akkor kétszer is, a Budapest Parkban és a Sziget fesztiválon.

További részletekért kattintson ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában