Kezdeményezés

2023.03.22. 14:30

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács kedden az A38 hajón, a szakmai tanácsadó testület elsődleges küldetéseként a popkultúrának, korunk elsődleges kulturális közegének minőségelvű fejlesztését jelölte ki - közölte kedden a kultura.hu weboldal.

Forrás: PKÜ

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) kezdeményezésének célja, hogy a tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal a magyar popkultúra jobbá tételét - áll a szövegben. 

A Petőfi Zenei Tanács tagja 

Kovács Ákos, Bognár Attila, Frenreisz Károly, Müller Péter Sziámi, Both Miklós, Ferenczi György, Gőz László, Nagy Feró, Németh Alajos és Tátrai Tibor. 

"A felkért tagok mindegyike a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik, ami már önmagában kiváló fundamentumot biztosít a Petőfi Zenei Tanács működéséhez" - közölték. 

Mint írják, Demeter Szilárd, a PKÜ vezérigazgatója szerint 

"a Petőfi Zenei Tanács tagjainak teljesítménye minden kétséget felülír.

 Ezek a zenészek időtálló műveket tettek le az asztalra, láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig". "Tapasztalataikat, meglátásaikat, tanácsaikat szeretnénk becsatornázni" - fogalmazott. 

Elmondta: már az alakuló ülésen egészséges és inspiráló vita alakult ki. "És azért, mert bár nem ugyanazt gondoljuk a világról, mégis volt egy közös premisszánk: a magyar kultúra, ezen belül is a magyar könnyűzene szeretete" - tette hozzá Demeter Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában