Premier

2023.03.23. 22:44

Tájképek címmel tart bemutatót a Duna Táncműhely a Nemzeti Táncszínházban

Szombaton mutatja be legújabb darabját a Duna Táncműhely Tájképek címmel a Nemzeti Táncszínházban; az előadásban a tánc legkülönbözőbb területéről érkező, hosszú évek óta a szakmában dolgozó művészek szerepelnek.

Forrás: Facebook

Egy tájkép különböző korok lenyomatait őrzi, koncentrálódik benne az ábrázolt táj múltja és jelene, a természet adta letisztult formák - olvasható a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. 

Mint írják, elmondható ez a táncos testéről is, amelyre a művész élettapasztalatai kifejezetten jótékony hatással bírnak: életenergiáit felerősítik, koncentráltabbá és kifejezőbbé teszik. Eltűnnek belőle a felesleges mozdulatok, sallangmentessé válik, különleges esztétikai értékre tesz szert. 

A Duna Táncműhely előadásában a tánc legkülönbözőbb területéről érkező, már hosszú évek óta a szakmában dolgozó művészek szerepelnek, a más-más műfajban alkotó táncosok teste más-más tájképet festhet a színpadon. 

A Tájképek című előadáshoz az alkotók olyan kiemelkedő koreográfusok munkáiból nyertek inspirációt, mint Pina Bausch és Jirí Kylián, akik sokat tapasztalt, már nem aktív táncművészekkel készítettek darabokat, hiszen rájöttek arra, milyen mély kifejezőképesség rejlik az öregedő testben. A Duna Táncműhely új bemutatója szintén azt kívánja igazolni, hogy a táncos létnek nem feltétele a fiatalság - olvasható a közleményben. 

Szombaton a Nemzeti Táncszínház színpadán 19 óra 30 perctől látható az új produkció. Az előadók között van Bonifert Katalin, Lőrinc Katalin, Ertl Péter, Kakuk Pál és Katona Gábor. A darab zeneszerzője ifj. Csoóri Sándor, a koreográfus-rendező Juhász Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában