verseny

2018.06.20. 12:36

A Kelet Brass Band nyerte az egri utcazenész-fesztivált

A nyíregyházi fúvószenekar a közönség körében is a legnépszerűbbnek bizonyult, így a járókelők és a szakmai zsűri összpontszáma alapján kiérdemelte az egymillió forintos fődíjat.

Eger, 2018. június 17. A Kelet Brass Band az Utcazenészek versenyén Egerben 2018. június 17-én. MTI Fotó: Komka Péter

Fotó: Komka Péter

A Kelet Brass Band nevű formáció nyerte az utcazenészek ötnapos egri versenyét, a csapat egymillió forintos fődíjat kapott – tájékoztatta a főszervező kedden az MTI-t.

Ábry Zoltán elmondta: az idén már negyedik alkalommal megszervezett verseny mára a hevesi megyeszékhely egyik legnépszerűbb programjává nőtte ki magát, amelyet az egri önkormányzat és a helyi vállalkozók 3,5-3,5 millió forinttal támogattak és a megyei Kereskedelmi és Iparkamara is szponzorált.

A Karácsony János énekes, gitáros, zeneszerző, az LGT tagja, Gulyás László zeneiskolai igazgató, valamint Nagy Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem zenei tanszékének docense alkotta szakmai zsűri a kedd esti eredményhirdetéskor a Kelet Brass Band elnevezésű formációt találta a legjobbnak.

A nyíregyházi fúvószenekar a közönség körében is a legnépszerűbbnek bizonyult, így a járókelők és a szakmai zsűri összpontszáma alapján kiérdemelte az egymillió forintos fődíjat – mondta Ábry Zoltán, hozzátéve, hogy a szóló-duó kategória legjobbja a T-attack zenekar lett.

A megmérettetésen öt nap alatt 177 zenészt és 51 formációt láthattak-hallhattak az érdeklődők Egerben.

A főszervező az idei fesztivál újdonságaként említette, hogy az országosan is példaértékű kezdeményezésként számon tartott Egri Ifjúsági Zenei Program (EIZP) égisze alatt és támogatásával az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóiból verbuválódott önkéntes csapat a program ideje alatt videó- és hanganyagokat készített. A közösségi médiában e tartalmak minden várakozást felülmúló sikert aratva 100 ezret meghaladó megtekintést értek el.

Borítókép: A Kelet Brass Band az Utcazenészek versenyén Egerben 2018. június 17-én.

MTI Fotó: Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!