visszatérés

2021.05.24. 10:08

A Magyar Állami Népi Együttes előadásaival nyit újra a Hagyományok Háza

Az első előadást az egészségügyi és szociális dolgozók számára köszönetképpen rendezik meg május 27-én.

Budapest, 2020. október 13. Jelenet a Magyar Állami Népi Együttes Idesereglik, ami tovatûnt - Óda az énekes madárhoz címû új elõadásából a Hagyományok Házában tartott sajtótájékoztatón 2020. október 13-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttes előadásaival nyit meg újra a Hagyományok Háza – közölte az intézmény.

Az első előadásra regisztrálni a Hagyományok Háza honlapján lehet.

A nagyközönség május 29-én tekintheti meg először az együttes Kolozsvári piactéren című előadását.

Emellett az áprilisban online formában megnyílt 17. Országos Népművészeti Tárlat is látogatható lesz élőben, de egyelőre csak csoportos tárlatvezetéssel. A több mint másfél ezer népművészeti alkotást felvonultató országos tárlat a Kárpát-medencei kézművesek ötévente megrendezett legnagyobb seregszemléje.

Júniusban a Magyar Állami Népi Együttes jubileumi fellépései mellett több premiernek is helyet biztosít a Hagyományok Háza. Látható lesz a Fitos Dezső Társulat új, a cigány mesterségeket feldolgozó, az autentikus cigány népzenére és néptáncra épülő műsora.

Ezen kívül ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, Appelshoffer János és Berecz István koreográfiájával, Vecsei H. Miklós és a Sztalker Csoportból ismert színészek közreműködésével az Ereim végei című táncdráma is műsorra kerül a Hagyományok Házában.

Borítókép: Jelenet a Magyar Állami Népi Együttes Idesereglik, ami tovatűnt – Óda az énekes madárhoz című előadásából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!