komolyzene

2021.05.24. 13:00

Bemutatta a következő évad terveit a Bécsi Musikverein

A 2021-2022-es szezonban 72 bérlettípus vásárolható, a programban sok ismert név, 19 ősbemutató és több minifesztivál is szerepel.

Központi szerepet kapnak a Bécsi Filharmonikusok, a karmesteri pódiumon áll majd Daniel Barenboim, Riccardo Muti és Christian Thielemann – mondta el Stephan Pauly intendáns sajtótájékoztatón.

Az újdonságok között szerepel például a Künstlerporträts (Művészportrék) című sorozat, amelynek keretében külön programot kap Schiff András zongoraművész, Joana Mallwitz német és Mirga Grazinyte-Tyla litván karmester, Christian Gerhaher német bariton és a Berlini Filharmonikusok.

A Komponisten im Fokus (Zeneszerzők a fókuszban) program keretében Daniel Barenboim a berlini Staatskapellét, Andris Nelsons a lipcsei Gewandhausorchestert és a Bostoni Szimfonikus Zenekart, Leif Ove Andsnes pedig a Mahler Kamarazenekart vezényli.

A zene és más művészeti formák kapcsolatát mutatja be a Musikverein Perspektiven program. Az együttműködés számára Pauly elsőként Michael Haneke osztrák filmest és Georg Baselitz német festőt nyerte meg.

Az intendáns a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elmondta, sokat gondolkodtak azon, milyen terveket szőjenek a következő szezonnal kapcsolatban. „Úgy gondolom, helyes döntést hoztunk azzal, hogy egy teljes programot alakítottunk ki” – hangsúlyozta.

A jegyértékesítés teltházas előadásokkal tervez.

Pauly kiemelte, hogy amennyiben a nyár után ismét korlátozásokra lesz szükség, nagy rugalmassággal tudják kezelni a helyzetet, megfelelő pótprogramot kínálnak, vagy visszaadják a jegyek árát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!