sokoldalú ember volt

2018.09.25. 19:01

Bubik Istvánra emlékeznek kollégái a Bajor Gizi Színészmúzeumban

A május óta látható kamaratárlathoz kapcsolódóan csütörtökön beszélgetésen is felidézik a tragikusan korán elhunyt színművész alakját.

Forrás: YouTube

A Bajor Gizi Színészmúzeumban Béres Ilona, Borbély Sándor, Kubik Anna, Novák Ferenc, Téri Sándor, Újvári Zoltán és Szinetár Miklós részvételével Bubik István főiskolás éveit és a Nemzeti Színházban töltött időszakát elevenítik fel.

Bubik István számára fontos volt az ifjúság nevelése, a nemzeti sorskérdések, a hit. Persze nem tolakodóan, de voltak eszméi, amelyekhez ragaszkodott, azokat következetesen képviselte a haláláig. Olyan volt, mint egy utolsó végvári vitéz – emlékezett az M5 csatorna Kult30 című műsorának keddi adásában a tizennégy éve autóbalesetben elhunyt színművészre pályatársa, Kubik Anna.

A 60 éve született színművész tiszteletére rendezett kamarakiállítás a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint hozzátette, Bubik Istvánt rengetegen szerették a humoráért, játékosságáért. Számos sportot kipróbált, lovagolt, dobolt, alig volt valami, amibe ne kóstolt volna bele – jegyezte meg Kubik Anna, aki azt is elárulta, hogy Bubik István nagy vágya lett volna egy nagy történelmi kalandfilm főhősét alakítani.

A Bajor Gizi Színészmúzeum kamaratárlatán számos eddig publikálatlan fotót is láthat a közönség Bubik Istvánról, akit színészként, zenészként, sportolóként és emberként egyaránt megismerhetnek a látogatók.

Borítókép: Bubik István

Forrás: YouTube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!