Lovie Awards

2020.10.26. 19:06

Csütörtökig lehet szavazni a Concerto Budapest koncertfilmjére

Csütörtök éjfélig lehet szavazni a Concerto Budapest Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmjére, amelyet beválasztottak a Lovie Awards döntőjébe – közölte a Concerto Budapest hétfőn.

Csuprik Etelka zongoraművész és a Concerto Budapest szimfonikus zenekar koncertje a visegrádi négyek (V4) zongorafesztiváljának nyitóhangversenyén a Sárospataki Rákóczi-várban 2018. augusztus 24-én.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A közlemény szerint a Keller András, Gidon Kremer, a Kremerata Baltica és a Concerto Budapest főszereplésével készült mintegy 2 órás koncertfilmet a világ 30 országából érkező 1000 pályamű közül választotta be a döntőbe a Lovie Awards zsűrije a Video: Events & Live Broadcasts (Videó: események és élő közvetítések) kategóriában.

A versenyt szervező Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia (IADAS) hagyományaihoz hűen közönségszavazást is indít, amelynek győztese a People's Lovie Awardot nyeri majd el. A kategória döntőjében egy angol film és a Concerto Budapest filmje versenyez.

A film a Concerto Budapest és Kremerata Baltica rendkívüli együttműködésében létrehozott, 2019. december 4-én a Müpában rendezett koncertjéből készült. A koncertfilmet a MEZZO TV külön engedélyével mintegy 220 ezer magyar néző is megtekinthette az interneten, mielőtt a legjelentősebb nemzetközi zenei TV műsorára tűzte.

A film két hete elnyerte a Velencei TV Fesztivál Arany Oroszlán fődíját, amely a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál televíziós testvére.

Borítókép: Csuprik Etelka zongoraművész és a Concerto Budapest szimfonikus zenekar koncertje a visegrádi négyek (V4) zongorafesztiváljának nyitóhangversenyén a Sárospataki Rákóczi-várban 2018. augusztus 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!