óriási lelkesedés

2018.09.24. 20:12

Erdélyben is bemutatkozott az ausztráliai magyar színtársulat

Kárpát-medencei turnéja zárásaként az erdélyi, Hargita megyei településen is bemutatkozott az ausztráliai Brisbane magyar színtársulata, amely Tamási Áron Hullámzó Vőlegény című vígjátékát adta elő – hangzott el az M5 kulturális csatorna hétfői híradójában.

A 2007-ben alapított Brisbane-i Magyar Amatőr Színtársulat a Hullámzó Vőlegénnyel vasárnap lépett fel Farkaslakán. Itt született 1897-ben a darab szerzője Tamási Áron.

A Kossuth-díjas magyar író műve a tehetségbe vetett hit győzelméről szól. Spinda József, a Brisbane-i Magyar Amatőr Színtársulat képviselője a darabról elmondta: „vidám egyik pillanatban, másik pillanatban sírni tudsz, a lelked ott van vele, de közben olyan emberi jellemeket tud ábrázolni, hogy magadra ismersz”. A darabban a boldogságát megtaláló Bogyót a 17 éves Kovács Boglárka alakítja, aki hangsúlyozta: „én is szeretek úgy mindenbe beleavatkozni, és hát ugyanazt csinálja Bogyó, aki mint angyali szellem, mindent kicsit ő kontrollál.”

A vígjátékot Kovács Lőrinc Ausztráliában élő református lelkipásztor, tiszteletbeli konzul rendezte. Kovács Lőrinc szerint nagyon sikeresek voltak előadásaik, mindenhol telt ház előtt játszották a darabot, a legkisebb falutól Hertelendyfalvától egészen Marosvásárhelyig, ahol a legnagyobb volt a közönség. Mint elmondta, ekkora lelkesedésre nem számítottak.

Az elmúlt két hétben a társulat tagjai tíz településen mutatták be Tamási Áron művét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!