bolyki-völgy

2018.04.26. 18:21

Hamarosan indul a hazai fesztiválszezon

Május 31. és június 2. között várja a fesztiválozókat a hevesi megyeszékhelyen található Bolyki-völgyben a Feszt!Eger fesztivál, amelyen mások mellett a Wellhello, a Kowalski meg a Vega, a Brains és a Blahalouisiana is fellép.

A Feszt!Eger kísérő rendezvénye lesz hagyományosan a Music Hungary konferencia és az Éter zenei tehetségkutató – hangsúlyozta Tóth Tibor, a szervező Feszt!Eger ügyvezetője a program sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Kiemelte, hogy a régió határain túllépve szeretnék megcélozni a fesztiválozókat és országossá tenni az eseményt, amely idén május 31-én, a nulladik napon a Zanzibár és a Kowalsky meg a Vega koncertjével veszi kezdetét a Bolyki Pincészetben, ahol három színpadon lépnek fel a zenekarok.

Horváth Péter, a rendezvény egyik szervezője, a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület igazgatója elmondta: a hatodik Music Hungary konferencia célja a magyar zeneipar helyzetének megvitatása menedzserek, zenészek, producerek, politikusok részvételével. A konferencia az idén május 31-én és június 1-jén várja a zenei szakma színe-javát.

„Társzervezőként próbáljuk megmozgatni a magyar zenei szakmát, és

megpróbáljuk megfogalmazni a magyar zenei szakmának azokat a kérdéseit és kihívásait, amelyekkel a kezdő zenekarok vagy már befutott zenekarok is küzdenek”

- mutatott rá a ProArt egyesület igazgatója.

Sok más mellett szó lesz a helyi rádiók adta lehetőségekről, a hangstúdiók piacának helyzetéről, a zenei exportról, az elmúlt évek legnagyobb nemzetközi sikereiről, az online zenepiacról, de bemutatkoznak a Music Hungary Szövetség szakosztályai is.

A Music Hungary Szövetség 2018 elején azért jött létre, hogy ne csak a konferencián, hanem év közben is legyen gazdája a zeneipar közös ügyeinek. A szövetségnek már több mint száz cég, szervezet és magánszemély jelezte eddig belépési szándékát a különböző szakosztályokba a fesztiváloktól a zenei exporton át a zeneoktatásig – magyarázta Horváth Péter.

Jakab Jácint, az Éter kommunikációs vezetője kiemelte, hogy a tehetségkutató tíz éve Salgótarjánból indult útjára és mára már Magyarország legmeghatározóbb könnyűzenei és legnagyobb szabadtéri tehetségkutatójává vált, amelyre minden évben közel százötven zenekar jelentkezik.

Idén június 1. és 2. között rendezik meg az eseményt, amelyre május 6-ig lehet még nevezni a www.eterfesztival.hu honlapon, ahol a Zenekar és DJ-kategória mellett Egyéni produkció kategóriában is várják a jelentkezőket.

Kiemelte, hogy a fesztiválon a feltörekvő együttesek olyan profi körülmények között léphetnek fel, mint a már befutott zenekarok. A győztesek a pénzjutalom mellett ingyenes videoklipet, hangszervásárlási utalványt és több fellépési lehetőséget is kapnak – tette hozzá.

A Feszt!Eger fesztiválon fellép a Depresszió, a nemrég új albummal jelentkező Road zenekar, a Paddy and the Rats, a Kutya Vacsorája, a Pál Utcai Fiúk, a Péterfy Bori & Love Band, a Supernem, a 30Y és a Hiperkarma. Hajnalban pedig többek között Dj Turcsányi & The Crazy Gang szórakoztatja a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!