Csillag-csengő

2017.12.17. 09:18

Karácsonyi zenés meselemezzel jelentkezett az Aranyalma Páros

Mese, zene, együtt éneklés, mozgás és néptánc szerves egységbe kerülnek a verőcei népzenész, ének- és mesemondó páros előadásaiban, így a most megjelent Csillag-Csengő című karácsonyi lemezükön is.

Hangszereinkkel és énekeinkkel azokat az időket idézzük, mikor az emberek még értették a madarak nyelvét, érezték a napsugár ízét a szőlőfürtön, ismerték az ünnepek rendjét, együtt tudtak keseregni és vigadni, s gyógyulni a zene ereje által. Továbbéltetni és újrateremteni kívánjuk a ránk bízott örökséget” – mondja magáról a verőcei Aranyalma Páros, Gebri Bernadett és Vaskó Zsolt.

A most megjelent zenés meselemez Csillag-csengő című előadásuk kibővített anyagát tartalmazza. A válogatás a karácsonyi ünnepkörhöz kötődik.

A kicsiket és nagyokat is magával ragadó történet során tündér-madárkák szárnyalják végig a kerek esztendőt, az ünnepkörökhöz kapcsolódó mondókákkal és dalokkal, mígnem elérkeznek a betlehemi történethez.

A humorral fűszerezett mesében regős és betlehemes dallamok, ismerős és kevésbé ismert karácsonyi énekek, köszöntők, Luca-napi varázslatok hangzanak el. A végén pedig megtudhatjuk, miként vonultak be a pásztorok karácsony éjjelén a templomba, és azon kapjuk magunkat, hogy valódi áhítatos karácsonyi hangulat uralkodik el rajtunk – valódibb, mint ami a karácsonyi ajándékok utáni hajsza során ragadt ránk. Az Aranyalma Páros lélekkel teli zenéjének köszönhetően igazi ünnep részeseivé válunk valamennyien.

Hallgassanak bele a lemezbe!

A CD és a mesekönyv változatos hangzás- és dallamvilága, Csíkszentmihályi Berta elbűvölő képeinek harmóniája fölemel bennünket égi kísérőink világába, és elhozza otthonunkba a magyar karácsony misztériumát.

Az Aranyalma Páros közel egy évtizede járja az ország óvodáit, iskoláit, feszitváljait a magyar néphagyomány tárházából válogatott dalokból és mesékből álló előadásaival. Változatos magyar és keleti hangszereikkel élővé varázsolják kedvenc népmeséinket, mondáinkat, az esztendő jeles napjaihoz igazodva énekelnek és mesélnek a gyerekeknek.

Borítókép: aranyalmaparos.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!