Fesztivál

2017.07.25. 18:26

Ma kezdődik a Csillagpont református ifjúsági találkozó

A Margaret Island, a Kelemen Kabátban, a holland Hanne de Vries, a Parnograszt és Mező Misi új formációja, a NAZA várja a fiatalokat Debrecenben a reformátusok ifjúsági fesztiválján. Az egyházi találkozóra több ezer fiatalt várnak szerte a Kárpát-medencéből.

Harminc koncert, továbbá kétszáz kulturális, közösségi és lelki program várja július 25. és 29. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán a jegyet váltó fiatalokat. A programok között táncházak, színházi előadások, komolyzenei koncertek, interaktív kiállítások és szabadulószobák is lesznek. Mellettük számos ifjúsági szervezet készül a középiskolások és az egyetemisták igényeinek, élethelyzetének és ízlésének megfelelő előadásokkal, beszélgetésekkel, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a példaképekre és az emberi kapcsolatokra, ezért olimpikonnal, sikeres üzletemberrel, ismert rádiós műsorvezetővel és a fellépő zenekarok sztárjaival is szerveznek beszélgetéseket, valamint számos program foglalkozik az önmagunk elfogadása és a felnőtté válás, a párkeresés kérdéseivel is. Mások mellett Bagdy Emőke, Hevesi Kriszta és Zacher Gábor tart előadást.

A találkozón bemutatkoznak a társadalom peremén élőket segítő református missziók, a fiatalok pedig a programoknak köszönhetően kis időre belebújhatnak a szegények, az elesettek és a fogyatékkal élők bőrébe is. A református egyház Ökogyülekezeti Mozgalmának munkatársai a teremtett világ védelmének fontosságát hangsúlyozzák majd a fiataloknak.

A találkozó témája – igazodva a lutheri tételek megjelenésének 500. és a református egyház egyik fontos dokumentuma, a Második helvét hitvallás debreceni elfogadásának 450. évfordulójához – idén a reformáció. Milyen változást hozott Jézus? Mi változott a reformációval? Mi változhat velem? Mit kell megváltoztatnom magamban? – ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keresik majd a válaszokat a résztvevők.

A Csillagpont református ifjúsági találkozót a református egyház 2003 óta kétévente, tehát idén nyolcadszor szervezi meg. A rendezvény ez idő alatt járt már Bodajkon, Fadd-Domboriban, Mezőtúron, Sárospatakon, Tatán, sőt Debrecenben is – most a reformáció év fordulója alkalmából tér vissza a „kálvinista Rómába”.

(Borítóképünkön a találkozó egyik résztvevője böngészi a rendezvény programfüzetét. Fotó: Vargosz/Csillagpont)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!