a magyar zeneművészet népszerűsítéséért

2017.10.18. 20:44

A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Ennio Morriconét

Az Oscar-díjas zeneszerző budapesti koncertje előtt vehette át az elismerést.

Budapest, 2017. október 18. Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerzõ (k), miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést budapesti koncertje elõtt a Papp László Budapest Sportarénában 2017. október 18-án. Mellette az elismerést átadó Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelõs miniszterelnöki megbízott (j) és Koltai Lajos Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatõr, rendezõ. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

A világhírű művész azért kapta a kitüntetést, mert kiemelkedően sokat tett a magyar zeneművészet népszerűsítéséért – mondta Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a díj átadásakor.

Kiemelte: Ennio Morricone világkörüli turnéin számos alkalommal dolgozott együtt magyar zenekarokkal és kórusokkal, ahogy szerda este is a Kodály Kórussal lép fel.

A Sorstalanság című magyar film zenéjét is jegyző mester nagy megtiszteltetésnek nevezte és megköszönte a rangos kitüntetést, amelyet Magyarország miniszterelnöke és köztársasági elnöke nevében adott át Nyitrai Zsolt.

Az eseményen jelen volt és gratulált a zeneszerzőnek Koltai Lajos filmrendező is, aki a Sorstalanság mellett a Malena című filmben dolgozott együtt Ennio Morriconéval.

Borítókép: Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerző (k), miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést budapesti koncertje előtt a Papp László Budapest Sportarénában 2017. október 18-án. Mellette az elismerést átadó Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott (j) és Koltai Lajos Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező.

MTI Fotó / Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!