a magyar kultúra napján

2021.01.17. 16:21

Online ad koncertet az Anima Musicae Kamarazenekar

Online koncertet ad Járdányi Pál, Szervánszky Endre, Veress Sándor és Tóth Armand műveiből január 22-én, a magyar kultúra napján az Anima Musicae Kamarazenekar.

Az online közvetítés ingyenesen érhető el az Anima Musicae Kamarazenekar közösségi oldalán – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az eredetileg 2020 őszére tervezett koncerten először Járdányi Pál első jelentős, 20 éves korában írt zenekari darabja, a Sinfonietta csendül fel, majd Szervánszky Endre Szerenádja, amely a háború utáni évek még bizakodó, lelkes légkörét idézi.

A műsorban ezután Tóth Armandnak a 2000. évi Millenniumi Zeneszerző Pályázaton díjnyertes alkotása, a Rippl-Rónai-képekre reflektáló öttételes műve következik, amely a szerző személyes élményvilágából táplálkozik. Befejezésül Veress Sándor Négy Erdélyi tánc című műve hangzik majd el, népzenei gyökerével szinte érezhetővé téve Erdély hegyeinek levegőjét. A művek hátterébe, zenei párhuzamaiba Tóth Armand átvezetői adnak bepillantást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!