csak előre

2017.07.18. 13:20

Budapest Honvéd: nincs messze a továbbjutás

Bizakodva várhatja a szerda esti Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóját a Honvéd együttese, miután az első mérkőzésen csak 2-1-es vereséget szenvedett az izraeli Hapoel Beer-Seva otthonában.

Davide Lanzafame, a kispesti csapat légiósa fejjel volt eredményes idegenben, így ennek köszönhetően csak egygólos hátrányból folytatódik a párharc a Bozsik Stadionban szerda este. Ez azért is lényeges, mert a Honvédnak elég a továbbjutáshoz 1-0-ra legyőznie ellenfelét. A hazai csapat rendkívül meggyőző teljesítményt nyújt otthon az utóbbi időben, az OTP Bank Ligában sorozatban 11 mérkőzést nyert meg saját közönsége előtt.

Ugyanakkor hátrány lehet a piros-feketék számára, hogy a visszavágón nem hallhatják a szurkolók buzdítását, mivel az európai szövetség (UEFA) a 2013-as Vojvodina elleni Európa Liga-selejtezős párharcot követően zártkapus meccsel büntette a klubot. További rossz hír a Honvédnak, hogy a nigériai George Ikenne-King súlyos térdsérülést szenvedett szombaton az új bajnoki idény nyitófordulójában, így nem számíthat rá Erik van der Meer vezetőedző.

Bizakodhat viszont a holland tréner az olasz Lanzafame játékában, aki a párharc első mérkőzésén szépített, a Haladás ellen lejátszott 2-0-ra megnyert bajnokin pedig gólpasszt, majd gólt is jegyzett.

A BL-selejtezőben azért különösen fontos a második fordulós párharc, mert ha a következőben maradna alul a Honvéd, akkor már átkerülne az Európa Liga selejtezőjébe, ahol a főtáblára jutásért játszhatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!