csillag születik

2017.07.31. 18:49

Milák Kristóf: Nagy hülyeségeket tudok mondani

A budapesti vizes világbajnokságon ezüstérmet szerzett tehetség még mindig nem tudta feldolgozni, hogy mit is vitt véghez a medencében.

A 17 éves úszó elmondta, még mindig nem hiszi el, hogy másodikként csapott célba a 100 pillangó döntőjében, és hogy nem volt még olyan nyilatkozata, amit büszkén nézhetne vissza:

„Utólag mindig visszanézem, amit mondok, és rájövök, hihetetlenül nagy hülyeségeket vagyok képes mondani... Meg kell szoknom ezt is, be kell gyakorolni. De menni fog. Ez is”

– vallotta be őszintén a vizes vb felfedezettje.

Mint mondta, soha nem tervez előre, mindig csak a következő verseny köti le a figyelmét, arra koncentrál. Noha hátúszóként is tehetséges volt, mostani edzője Selmeci Attila megtanította pillangózni, és beleszeretett az úszásnembe.

Arra a kérdésre, hogy figyel-e arra, hogy az egyik legnagyobb ígéretnek kiáltották ki, így reagált:

„Én ezt az egészet saját magamért csinálom – senki másért. Persze jó hallani, hogy tehetségesnek mondanak, de csak én számítok. Mentálisan persze jót tesz ez nekem, képes vagyok a sok dicsérő szóból erőt meríteni.”

Edzőjével való kapcsolatáról annyit mondott, noha vannak kisebb vitáik, mindezek csak a saját előrejutását szolgálják, és „Attila bá” maximalizmusa megköveteli tőle, hogy minden verseny után azt kell éreznie, mindent megtett a sikerért.

(Borítókép: MTI Fotó / Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!