mint a gepárd

2017.08.09. 14:10

Baji: Higgadt maradtam, ez volt a kulcs

A londoni világbajnokságon bronzérmet szerzett Baji Balázs még csak barátkozik azzal a gondolattal, valójában mit is vitt véghez.

A friss dobogós elárulta, a futás után rengeteg ember kereste, hogy gratulálhasson neki, de valójában csak a nyakában lógó érem tette kézzelfoghatóvá számára az eredményt.

Mint a Nemzeti Sport interjújából kiderül, a versenyre már tiszta fejjel tud visszaemlékezni: a rajtot sikerült jól elkapnia, azonban az első gátakon hibákat követett el. Ezután viszont rendezte a mozgását, és nem esett kétségbe.

„Ha úgy reagálok, mint régen, az első hibát egy újabb követett volna, amit egy újabb, és így tovább, de a tapasztalat és az önbizalom megtette a hatását”

– fogalmazott Baji, majd hozzátette: az egész szezonban sikerült jobbnál jobb időeredményeket produkálnia, és ez adta számára a kellő magabiztosságot. Tudta, ha hozza a formáját, ott lesz a döntőben.

A gátfutó elmondta, az utolsó verseny inkább a mentális harcról, semmint a fizikairól szól, és úgy állt a rajtgéphez, hogy nem foglalkozik az eredménnyel, csak kiadja magából a maximumot.

Arra a kérdésre, hogy látja-e a határait, azt válaszolta, mindig lesz tovább, és a sportban folyton lehet javítani az eredményeken. Úgy érzi, a Székesfehérváron felállított országos csúcsot is képes megdönteni:

„Egyszóval, nem tudom, számomra hol a határ, mert ez attól is függ, lesz-e még lehetőségem megdönteni a mostanit, amikor minden összejön. De határozottan úgy érzem, a 13.15-ön még tudok faragni.”

Balázs szerint minden futása tudatos építkezés eredménye, és az aktuális szezon mindig az azt megelőzőre épül.

Újonnan szerzett állatorvosi végzettségéről pedig a következőket vallja:

„Fontos foglalkozni az élsport utáni jövőmmel is, és jó érzés, hogy az atlétika mellett van egy olyan szakmám, egy olyan hivatásom, amiben meg tudom állni a helyem. Ami mintegy kiegészíti a sportolói énemet, ami ki tud zökkenteni az élsportból, ami más motivációt és más sikerélményt ad. Idő és energia, s összeegyeztetni sem könnyű, de biztosíthatom, megéri.”

(Borítókép: MTI / AP / Martin Meissner)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!