rajtolnak a fiatalok

2017.08.03. 13:30

Jövő héten indul a junior öttusa-vb Székesfehérváron

Harminc nemzet 82 férfi és 66 női versenyzője indul Székesfehérváron a jövő keddtől augusztus 14-ig sorra kerülő junior öttusa-világbajnokságon.

Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) elnöke a sportág utánpótlásának általános helyzetéről elmondta, hogy szeretnének még több fiatalt az öttusa mellé állítani. Ennek érdekében 2013-ban – kormányzati támogatással – komplex programot indítottak, amelynek segítségével megháromszorozódott a versenyzői létszám, de az országos lefedettségen még javítaniuk kell.

Kármán Sándor versenyigazgató közölte, hogy a legnépesebb küldöttség az oroszoké lesz húsz fővel, de érkeznek sportolók a Koreai Köztársaságból, Ausztráliából, Törökországból, Kirgizisztánból és Grúziából is.

Mint mondta, a férfiak három, a nők pedig két csoportban versengenek a selejtezőben.

A program jövő kedden a női váltókkal indul, ahol 15 csapat nevezett. A következő napon a 16 férfiváltó viaskodik egymással, majd a férfi és a női selejtezőket rendezik meg. A női egyéni finálét jövő szombaton, a férfidöntőt vasárnap bonyolítják le. A világbajnokságot a vegyesváltó zárja 17 egység részvételével.

A versenyigazgató jelezte, hogy a központ a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban lesz, ahol a kombinált számot rendezik. A vívást a kosárlabdacsarnokban tartják, az úszás helyszíne a városi uszoda lesz, míg a lovaglásra a Bregyó mögötti Olimpiai Parkban kerül sor.

A hivatalos rajtlista szerint Magyarországot tizenketten képviselik a világbajnokságon: Barta Luca, Boros Alexandra, Simon Sarolta, Strobl Anita, Varga Eszter, Zs. Tóth Anna, Bereczki Richárd, Farkas Martin, Kardos Bence, Regős Gergely, Szép Balázs és Tomaschof Soma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!