négyből három

2017.08.03. 19:34

Katinka arannyal búcsúzott Moszkvától

Hosszú Katinka a szerdai két első és egy második hely után aranyéremmel zárta szereplését Moszkvában, a rövidpályás úszó világkupa-sorozat idei nyitóállomásán.

Csütörtökön csak 200 méter vegyesen volt érdekelt, mivel a nemzetközi szövetség, a FINA legfeljebb négy egyéni számban engedélyezi az indulást. A magyar világrekorder (2:01.86 p) az esélyeknek megfelelően magabiztosan nyert 2:04.76 perces idővel, az ezüstérmes ausztrál klasszisra, Emily Seebohmra is csaknem három másodpercet vert.

A vasárnap véget ért budapesti világbajnokságot követően a háromszoros olimpiai és 50-es medencében hétszeres világbajnok Hosszú szerdán 100 méter háton és 100 méter vegyesen győzött, míg 200 méter pillangón második lett.

A moszkvai Olimpiai uszoda 25 méteres medencéjében rendezett viadalon a magyar színekben induló Lobanovszkij Maxim, akinek édesanyja magyar, édesapja orosz, nagyszerűen helytállt: az 50 méter gyors döntőjében, igen erős mezőnyben negyedik lett, 21.40 másodperccel.

(Borítókép: MTI Fotó / Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!