tengerentúl

2017.08.07. 20:40

Stieber Amerikába szerződik

A válogatott Stieber Zoltán Washingtonba, az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő D.C. United labdarúgócsapatához szerződik.

A Washington Post című napilap hétfői cikke szerint a 28 éves szélső szombaton érkezett az Egyesült Államok fővárosába, sikeresen teljesítette a fizikai tesztet, megtekintette a Toronto FC elleni bajnoki mérkőzést, és hétfőn már a csapattal együtt edzett.

A klub a szerződés aláírása után jelenti be az igazolást, de Stieber csak akkor léphet pályára, ha minden papírmunka lezárul, és megkapja a munkavállalói vízumot.

A 28 éves Stieber 2009 óta Németországban futballozik. Sajtóhírek szerint a D.C. United több mint egymillió dollárt fizet a másodosztályú Kaiserslautern együttesének, Stieber pedig a klub legjobban fizetett játékosa lesz: idényenként szintén több mint egymillió dollárt keres majd.

Az 1995-ben alapított klub a bajnokságot négyszer, a kupát háromszor nyerte meg, jelenleg viszont sereghajtó az MLS 11 csapatos keleti főcsoportjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!