Kínkeservesen, de megvan

2017.09.05. 19:02

Az U21-es fiatalok legyőzték Máltát

Magyarország 2–1-es győzelmet aratott Málta felett az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság kvalifikációs sorozatának első mérkőzésén.

A gyirmóti Alcufer stadionba kilátogató szurkolók a mérkőzés első komolyabb lehetősége után már magyar gólt ünnepelhettek (habár erre jó negyed órát kellett várniuk). A 16. percben Szalai Attila húzta meg bal szélen, majd beadása Makrai Gábor fejéről Bíró Bence elé került, aki az üres kapuba vágta.

Három percre rá azonban a máltai gárda egalizálta az eredményt: Myles Beerman indult el befelé bal szélről, és egy parádés cselsorozat végén jobbal kipókhálózta a bal felső sarkot.

Az első húsz perc eseményei után aztán végig nyomtak a magyar srácok, rendre alakították ki a helyzeteket, de gólig nem jutottak. A második félidő felénél sikerült pár percre felbátorodniuk a máltaiaknak, de az egyetlen adódó lehetőségük elpuskázták. Már-már azt hihették a nézők, hogy az Európa-bajnok németek legyőzése után Málta ellen csak egy döntetlent képes a válogatott, amikor is Zsótér Donát tökéletesen elvégzett szabadrúgására Lenzsér Balázs érkezett, és a kapuba bólintott. 2-1 ide, teljesen megérdemelten.

A máltai válogatott mellett Ciprus, Törökország, Belgium és Svédország együttese lesz a magyarok ellenfele. A magyar csapat következő mérkőzése október 10-én Törökországban lesz.

(Borítóképünkön Zsótér Donát harcol a labdáért a Magyarország – Málta U21-es Európa-bajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzésen a gyirmóti Alcufer stadionban. Forrás: MTI Fotó / Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!