Tokió 2020

2018.02.12. 13:32

Gyurta Gergely idén a medencés számokra koncentrál

A tokiói olimpiára készülő Gyurta Gergely a nyílt vízi helyett inkább a medencés úszószámokra helyezi idén a hangsúlyt.

Debrecen, 2017. április 22. A gyõztes Gyurta Gergely az 1500 méteres gyorsúszás döntõje után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2017. április 22-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az Újpest 26 éves sportolója a Digisportnak nyilatkozva hétfőn elmondta: idén biztosan nem indul nyílt vízi versenyen, mert az augusztusi Európa-bajnokságot Glasgow-ban rendezik, ahol a viadal helyszínén elég hideg a víz.

„Nem bírom a hideg vizet”

- szögezte le, hozzátéve: mivel az időpont is egyezik a medencés úszással, kivitelezhetetlen, hogy mindkettőn egyszerre legyen ott.

Mint mondta, a sikertelen nyílt vízi kvalifikáció a 2016-os riói olimpiára tudatosította benne, hogy nem jöttek azok a kimagasló eredmények, amiket elvárt magától. Aztán a tavalyi, hazai világbajnokságon mégis vállalta a nyílt vízi viadalokat, amelyeket Balatonfüreden rendeztek, mint hangsúlyozta, a tó a „szíve közepe”.

„Sikerült jó eredményt elérni. Világbajnoki hatodik lettem a leghosszabb versenyszámban, 25 kilométeren” – mondta Gyurta Gergely.

A tavalyi, budapesti világbajnokságon medencében 400 méter vegyesen 18., míg 800 méter gyorson 21. lett, s mint mondta az 1500 mellett a folytatásban is ezeket tekinti a fő számainak.

A távlati terveiről szólva a 2017-es év egyetemi sportolója hozzátette, mivel tavaly bronzérmes lett 1500 méteren a tajvani Universiadén, s jól érezte magát, jövőre még elindulna a versenyen Nápolyban.

Kiemelte, bízik benne, hogy testvére, az olimpiai bajnok Gyurta Dániel is ott lesz Tokióban.

Borítókép: A győztes Gyurta Gergely az 1500 méteres gyorsúszás döntője után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2017. április 22-én.

MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!