Phjongcshang 2018

2018.03.05. 08:52

Paralimpiai részvételünk óriási siker az MPB elnöke szerint

Sportszakmai és sportdiplomáciai siker, hogy négy év alatt három versenyzőt sikerült eljuttatni odáig, hogy a világ legjobb parasportolói között versenyezhetnek - mondta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke vasárnap este az M1 csatornán.

Budapest, 2018. január 22. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke beszédet mond a február 9-én kezdõdõ phjongcshangi téli olimpiára és a március 9-én rajtoló téli paralimpiára utazó magyar csapat eskütétele elõtt a budapesti MOM Kulturális Központban 2018. január 22-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A március 9-én kezdődő phjongcshangi téli paralimpián három magyar versenyez: Lőrincz Krisztina kerekesszékes biatlonista és sífutó, Balogh Zsolt látássérült alpesi síző és segítője, Bocsi Bence.

Szabó László felidézte, hogy négy évvel ezelőtt Szocsiban nem volt magyar parasportoló, Phjongcshangban viszont 41 ország között Magyarország is indít versenyzőket.

Az MPB elnöke beszámolt arról, hogy a verseny helyszíneit a szervezők megfelelően felkészítették, a közlekedés biztosított, és az akadálymentességgel sincs különösebb gond.

Borítóképünkön Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke beszédet mond a phjongcshangi téli olimpiára és a téli paralimpiára utazó magyar csapat eskütétele előtt a budapesti MOM Kulturális Központban 2018. január 22-én.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!