Győzelmi nyilatkozat

2018.05.28. 07:34

A Videoton edzője szerint ez csak a kezdet

Ez nem valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete, hangsúlyozta Marko Nikolic, a Videoton labdarúgócsapatának szerb edzője, miután vasárnap a Honvéd ellen 2-0-ra megnyert bajnoki mérkőzéssel csapata bebiztosította aranyérmét az OTP Bank Ligában.

Felcsút, 2012. február 11. A bajnok Videoton FC játékosai Marko Nikolic vezetõedzõt dobják fel a levegõbe, miután 2-0-ra legyõzték a Budapest Honvédot az OTP Liga 32. fordulójában játszott labdarúgó-mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. május 27-én. A gyõzelemmel megszerezte története harmadik bajnoki címét a Videoton labdarúgócsapata. MTI Fotó: Illyés Tibor

Marko Nikolic a találkozót követő sajtótájékoztatón „hatalmas eredménynek” nevezte a vasárnapi győzelmüket, majd hozzátette, hogy megérdemelték a bajnoki címet. Kiemelte: együttese tavasszal mindössze négy gólt kapott, tehát igazi nagybetűs csapattá érett, a bajnoki címet leginkább ennek köszönhetik.

„Büszke vagyok a játékosaimra, akik nemcsak jó futballisták, hanem nagyon jó emberek is”

- nyilatkozta a fehérváriak szakvezetője. Nikolic megjegyezte, hogy Magyarországon nagyon nehéz volt megszerezni a bajnoki címet, mert hétről hétre szervezett ellenfelekkel találkoztak. A tréner büszke arra, hogy a Partizan Beograddal tavaly aratott bajnoki diadal után idén a Videoton edzőjeként ünnepelhetett, és így két év alatt két különböző országban lett aranyérmes aktuális csapatával. Kiemelte: nem dőlnek hátra, és két nap ünneplés után a következő feladatokra koncentrálnak.

„Mert a meglévő alapokra a következő években nagy csapatot szeretnék építeni Székesfehérváron”

- tette hozzá Nikolic.

A Videotonnak tavaly nem sikerült az európai kupaporondon csoportkörbe jutnia – az Európa Ligában pont a Partizan búcsúztatta -, de ez idén sem egyértelmű cél Székesfehérváron. Viszont az edző elmondása szerint ettől még „álmodnak róla”, és tesznek is azért, hogy sikerüljön. Ennek érdekében a nyáron egy vagy két játékost szeretnének igazolni.

Nikolic közölte, hogy a pletykákkal ellentétben nem kereste meg őt volt csapata, a Partizan Beograd, de egyelőre nem hosszabbított még szerződést a Videotonnal sem. Hozzátette: két-három hete már egyeztetnek ugyan a fehérvári folytatásról, de még nem sikerült megállapodniuk.

Az edző elárulta, hogy a bajnokság jövő hét végi zárását követően kéthetes pihenőt tart a Videoton, majd június 14-től edzenek újra a fehérváriak, akik ausztriai edzőtáborba utaznak. Ott öt edzőmeccset terveznek, többek között a Dunaszerdahellyel, az Eszékkel, a Kapfenberggel és a Rosztovval.

Supka: sok volt a sérültünk

A Honvéd vezetőedzője, Supka Attila elsőként gratulált a Videoton bajnoki címéhez. Mint mondta: a céljaik elérése érdekében pontokra lett volna szükségük, de „még nincs veszve semmi”. A kispestiek az Újpesttel és a Debrecennel vívnak külön verseny a bronzéremért, utóbbival – valamint a Pakssal – pedig az európai kupaszereplésért.

Supka emlékeztetett, hogy a Honvédnak hetek óta rengeteg sérültje van, meghatározó játékosaik hiányoznak. „Akik viszont ma pályára léptek, azok minden tőlük telhetőt megtettek” – értékelte a kispestiek teljesítményét Supka. Hozzátette, védekezésben azonban néhány hibát vétettek, ami döntőnek bizonyult.

Vasárnap története harmadik bajnoki címét szerezte meg a Videoton labdarúgócsapata, amely korábban 2011-ben és 2015-ben ünnepelhetett aranyérmet.

Borítóképünkön a bajnok Videoton FC játékosai Marko Nikolic vezetőedzőt dobják fel a levegőbe, miután 2-0-ra legyőzték a Budapest Honvédot az OTP Liga 32. fordulójában játszott labdarúgó-mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. május 27-én.

MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!