Labdarúgó NB I

2018.06.02. 21:12

A bajnok Videoton legyőzésével bent maradt a Diósgyőr

Hatalmas csatában nyert odahaza a Diósgyőr 2–1-re a már bajnok Videoton ellen, és mivel sem a Vasas, sem a Balmazújváros nem nyert a labdarúgó NB I 33., azaz utolsó fordulójában, élvonalbeli maradt a DVTK – kiesett a Vasas és a Balmazújváros.

Miskolc, 2018. június 2. A fehérvári Kovács István (b) és a diósgyõri Forgács Dávid a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Diósgyõri VTK - Videoton FC mérkõzésen a Diósgyõri Stadionban 2018. június 2-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megőrizte élvonalbeli tagságát a Diósgyőr, mert otthon nyert a bajnok Videoton ellen, és a többi pályán is kedvezően alakultak számára az eredmények a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó fordulójában.

A Diósgyőrnek csak a győzelem ért bennmaradást, ellenkező esetben nyolc év után búcsúzott volna az élvonaltól. A lefújást követően a stadionban a Balmazújváros-Ferencváros mérkőzés végeredményére vártak a játékosok és a nézők, és az ottani 3-3-mal dőlt el, hogy a DVTK a következő idényben is a legmagasabb osztályban játszik.

A labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 33. (utolsó) fordulójában eldőlt, hogy a Vasas FC és az újonc Balmazújváros esik ki, az Újpest FC megszerezte a bronzérmet, a Budapest Honvéd pedig a negyedik helyet, így a kispestiek is indulhatnak az Európa Liga selejtezőjében.

A Vasas sima meccsen kapott ki 3-1-re Kispesten, így három szezon után, illetve új stadionja átadása előtt néhány hónappal ismét kiesett a másodosztályba. A Balmazújváros odahaza 3-3-as döntetlent játszott a Ferencvárossal, de ez nem volt elég az újonc bennmaradásához, mert a Diósgyőr 2-1-re legyőzte a rendkívül tartalékos, bajnok Videoton FC-t.

Nagy Gergely, a Vasas kapusa gólt kap a Budapest Honvéd – Vasas FC mérkőzésen
MTI Fotó: Illyés Tibor

Az Újpest-Debrecen „bronzmérkőzés” a fővárosiak 2-1-es sikerével zárult, de ők már korábban, a Magyar Kupa megnyerésével biztosították EL-részvételüket.

A Videoton és a Diósgyőr mérkőzésének menete

A bajnoki címét múlt héten bebiztosító Videoton alapcsapatából többen pihenőt kaptak, így néhány fiatal játékos előtt adódott bizonyítási lehetőség. Ezen a találkozón debütált az NB I-ben kezdőként Mocsi Attila és Bolla Bendegúz, illetve csereként a mindössze 17 éves Szabó Bálint és Torvund Alexander, míg Elvir Hadzic és Réti Patrik először volt kezdő. A kapuban Tomás Tujvel állt, aki bajnoki találkozón ezt megelőzően legutóbb 2013. június elsején lépett pályára a Videotonban.

A DVTK játékosai sorfalat álltak a bajnokcsapat kivonuló játékosainak, majd gyászszünet következett a héten 84 éves korában elhunyt Kovács Ferenc, a Videoton egykori edzője emlékére.

A diósgyői gólszerző Dusan Brkovicot (b) ünneplik csapattársai
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A mérkőzésre 90 százalékos kedvezménnyel árulták a belépőket, vélhetően ennek eredményeként is több mint tízezren látogattak ki a stadionba.

A Diósgyőr, amelynek három pontra volt szüksége, lendületesen kezdett, sokat támadott, de nagy gólszerzési lehetőséget nem alakított ki. A folytatásban már a Videoton is eljutott egy-két megindulásból a hazai kapuig, a DVTK mezőnyfölénye azonban így is megmaradt. Ez azonban kevésnek bizonyult a vezetés megszerzéséhez, mivel a beadásokra rendszerint nem érkezett senki, a távoli lövések pedig nem voltak pontosak.

Diósgyőri szurkolók a Diósgyőri VTK – Videoton FC mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A második félidő elején a Videoton egymás után több helyzetet alakított ki, a DVTK-nak bő tíz perc kellett ahhoz, hogy valamelyest magára találjon. Aztán a 66. percben Dusan Brkovic fejelt a Videoton kapujának bal alsó sarkába egy balról, a szögletzászlótól beívelt szabadrúgást. A gólt követően alaposan lendületbe jött a Diósgyőr, több nagy gólhelyzet jelezte, hogy a hazaiak már más lelkiállapotban futballoznak. Csakhogy szűk tíz perccel később Stefan Scepovic csapott le az előre vágott labdára, amelyet jobbról, a 16-os sarkáról átemelt a kissé kint álló Radoson. Végül mégis örülhettek a hazai szurkolók, mert a csereként beálló Makrai Gábor a 87. percben nagyszerű csellel tisztára játszotta magát, majd kilőtte a jobb alsó sarkot.

Meccsadatok

OTP Bank Liga, 33. forduló: Diósgyőri VTK – Videoton 2-1 (0-0)

DVTK Stadion, 10 143 néző

Játékvezető: Iványi

Gólszerzők: Brkovic (66.), Makrai (87.), illetve S. Scepovic (75.)

Sárga lap: Hasani (20.), Sesztakov (45.), illetve Pátkai (16.)

Diósgyőr:

Rados – Eperjesi, Brkovic, Tamás M., Forgács – Busai, Lipták (Kocsis, 62.), Hasani – Ugrai (Bacsa, 58.), Szarka, Sesztakov (Makrai, 82.)

Videoton:

Tujvel – Bolla (Torvund, 85.), Tóth B., Mocsi, Tamás K. – Nego, Pátkai, Réti – Kovács I. – E. Hadzic (Szabó B., 73.), S. Scepovic

Szivárvány látható az égbolton a Budapest Honvéd – Vasas FC mérkőzés közben a kispesti Bozsik Stadionban
MTI Fotó: Illyés Tibor

A 33. forduló eredményei

Budapest Honvéd – Vasas FC 3–1 (Budapest, Bozsik József Stadion)

Újpest FC – Debreceni VSC 2–1 (Budapest, Szusza Ferenc Stadion)

Puskás Akadémia – Paksi FC 1–0 (Felcsút, Pancho Aréna)

Balmazújváros – Ferencváros 3–3 (Balmazújváros, Városi Stadion)

Diósgyőri VTK – Videoton FC 2–1 (Miskolc, Diósgyőr, DVTK Stadion)

Haladás – Mezőkövesd 1–0 (Szombathely, Haladás Stadion)

Az angyalföldi Hangya Szilveszter (b) és a kispesti George Ikenne-King Patrick a Budapest Honvéd – Vasas FC mérkőzésen
MTI Fotó: Illyés Tibor

A bajnokság végeredménye

  • Videoton FC
  • Ferencvárosi TC
  • Újpest FC
  • Budapest Honvéd
  • Debreceni VSC
  • Puskás Akadémia FC
  • Paksi FC
  • Szombathelyi Haladás
  • Mezőkövesd Zsóry FC
  • Diósgyőri VTK
  • Balmazújváros
  • Vasas FC
  • Borítóképünkön a fehérvári Kovács István (b) és a diósgyőri Forgács Dávid a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Diósgyőri VTK – Videoton FC mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. június 2-án.

    MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!