együttműködés

2018.06.15. 14:15

Tulajdonosváltás történt a Vasas Akadémiánál

Tulajdonosváltás történt a Vasas Kubala Akadémiát működtető Vasas Akadémia Kft-nél, így az akadémia marad a Fáy utcában, hivatalosan is együttműködve a Vasas FC felnőtt labdarúgócsapatával.

Az angyalföldi egyesület pénteki közleménye szerint a labdarúgó utánpótlásért felelős gazdasági társaság új többségi (89 %-os) tulajdonosa Nagy Miklós lett, aki már korábban is jelen volt támogatóként a Vasas család életében.

Ezzel párhuzamosan a Vasas Sport Club, a Vasas Akadémia Kft. és a felnőtt labdarúgást működtető Vasas Futball Kft. háromoldalú, tíz évre szóló együttműködési megállapodást kötött egymással. Ennek köszönhetően a Vasas Kubala Akadémia hosszú távon, változatlan formában működhet tovább kiemelt akadémiaként a Fáy utcában.

„Klubelnökként az a legfontosabb számomra, hogy a mai megállapodásoknak köszönhetően a Vasashoz kötődő családok gyermekei továbbra is egy kiemelt akadémián, a Fáy utcában folytathatják a sportolást. Hasonlóan lényeges eredmény, hogy ezzel egy időben a felnőtt és az utánpótlás labdarúgás tulajdonosi köre újra összhangba került” – nyilatkozta Markovits László, az anyaegyesület elnöke, aki hozzátette, Nagy Miklós újdonsült többségi tulajdonos nagyon komoly pénzügyi vállalásokat tett a Vasas labdarúgás egészének érdekében.

A megállapodás értelmében, ha változás történne Nagy Miklós szerepvállalását illetően, akkor tartozásmentesen, jelképes áron biztosít eladási opciót az anyaegyesület számára.

A Vasas Futball Club Kft. május közepén jelentette be, hogy megszüntette partnerségét a Vasas Kubala Akadémiát működtető Vasas Akadémia Kft.-vel. Ekkor úgy tűnt, hogy a tulajdonossal, György Tamással nem sikerül megállapodnia a klubnak, aki a hírek szerint Siófokra költöztette volna az akadémiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!