Önmagáért beszél

2018.08.22. 11:26

Hivatalos: Szerhij Rebrov lett a Fradi új vezetőedzője

Az NB I-ben éllovas Ferencváros csaknem öt év után közös megegyezéssel felbontotta Thomas Doll vezetőedző szerződését. A német szakember utódját szerda délelőtt sajtótájékoztató keretein belül jelentette be az FTC. Az új tréner az ukrán Szerhij Rebrov lett.

MANCHESTER, UNITED KINGDOM - MARCH 15: Head Coach of Dynamo Kiev Serhiy Rebrov is seen during the UEFA Champions League Round of 16 football match between Manchester City and Dynamo Kiev at the Etihad Stadium in Manchester, United Kingdom on March 15, 2016. Howard Walker / Anadolu Agency

„Nagynevű jelöltekkel tárgyaltunk, rá esett a választás. Magáért beszél, amit a Dinamóval elért. Jelenleg 47. a legjobb edzők listáján, de a Dinamo Kijevnél eltöltött időszak alatt 14. is volt” – mondta Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója, aki nem árulta el, mennyi időre szól a 44 éves ukrán szakember szerződése, melyet a bemutató sajtótájékoztatón írtak alá a felek.

A sportvezető az MTI kérdésére elárulta, az edzőváltásra vonatkozó döntés az idei kupakudarc után megszületett. További újságírói érdeklődésre ezt kiegészítette azzal, hogy sem a szurkolói nyomás, sem a Vidi nemzetközi kupamenetelése nem befolyásolta a döntést. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a székesfehérváriak jó szereplésének minden magyar futballrajongó örülhet.

Szerhij Rebrov (b) aláírja szerződését a budapesti Ritz-Carlton hotelben tartott sajtótájékoztatón, mellette Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója
MTI Fotó: Bruzák Noémi

„Csak pozitívan lehet visszagondolkodni Thomas Doll itt töltött négy és fél évére, elvégre rekordkülönbséggel lettünk bajnokok, kupákat nyertünk” – értékelte a távozó német tréner munkáját Orosz Pál.

„Szeretném megköszönni Doll munkáját, mert már figyeltem a csapatot, amikor felvetődött, hogy idejöhetek” – mondta Rebrov, akinek spanyol segédedzője lesz, s párosuk tartja már a szerdai edzést. „A Kubatov Gábor klubelnökkel folytatott tárgyalás után döntöttem arról, hogy vállalom a feladatot. Minden klubnál, ahol dolgoztam, az első hely volt a cél, itt is ez lesz. Az elnökkel való beszélgetés meggyőzött arról, hogy magasak a célok” – tette hozzá.

Tekintse meg a Nemzeti Sport Online videóját a sajtótájékoztatóról!

A szakember kijelentette, nem szeretne ígérgetni, de azért jött, hogy „visszakerüljön a helyére” a Ferencváros, amelyről tudja, hogy az ország legnépszerűbb klubja. Kifejtette, intenzív futballt szeretne játszatni, s mint hozzátette, szerinte ezt nem sikerült fenntartania az együttesnek 90 percen át a bajnoki meccseken sem, hiába szerzett öt találkozón 13 pontot. Arra nem kívánt válaszolni, mikorra sikerülhet megvalósítania elképzelését, azt mondta, előbb látnia kell, milyen mentális és fizikális állapotban vannak a játékosok.

A magyar bajnokságot illetően a 2009-ben visszavonult Rebrov úgy fogalmazott, tisztában van azzal, hogy két csapat kiemelkedik a mezőnyből.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy angolul beszél majd a futballistákkal, de lesz orosz tolmácsa is.

A 75-szörös válogatott Rebrov ezt megelőzően a Dinamo Kijevet és a szaúdi al-Ahli csapatát irányította. Előbbi együttest kétszer-kétszer ukrán bajnoki címre és kupagyőzelemre vezette, egyszer pedig a Szuperkupát hódította el. Játékosként kilencszeres ukrán, emellett kétszeres orosz és egyszeres török bajnok. Karrierje során megfordult a Sahtar Donyeck, a Dinamo Kijev, a Tottenham Hotspur, a Fenerbahce, a West Ham United és a Rubin Kazany együttesében is.

Borítókép: Howard Walker / Anadolu Agency / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!