Cselgáncs GP

2018.08.10. 18:00

Karakas Hedvig bronzérmes

A magyar sportoló harmadik lett az 57 kilogrammos súlycsoportban a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának budapesti Grand Prix-versenyén.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8. Karakas Hedvig a tajvani Lien Csen-ling elleni mérkõzés után a nõi cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjának vigaszágán, a riói nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 8-án. Karakas Hedvig kikapott és így a hetedik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás

A vb- és Eb-bronzérmes magyar dzsúdós a marokkói Szumija Irauit ipponnal, a bolgár Ivelina Ilievát vazaarival verte, majd a negyeddöntőben a német Amelie Stollnál is jobbnak bizonyult, méghozzá alig két és fél perc alatt ipponnal.

Az elődöntőben a Rióban 2013-ban világ-, 2016-ban olimpiai bajnok brazil Rafaela Silvával csapott össze, akit két hete a zágrábi GP bronzmérkőzésén hosszabbítás után, 8 és fél perces küzdelemben legyőzött. A két cselgáncsozó ezúttal is nagy csatát vívott, amelyből a brazil került ki győztesen vazaarival.

Karakas a bronzmérkőzésen azzal kanadai Jessica Klimkaittel találkozott, aki tavaly megnyerte a Pánamerikai Játékokat, és aki a legutóbbi, zágrábi GP-n ezüstérmes volt. A harmadik helyért vívott összecsapás első percében Karakas volt kevésbé aktív, ám ezt követően

egy földharc során karfeszítéssel ippont ért el, így győzött.

A pénteken tatamira lépő többi magyar versenyző helyezetlenül zárt. Karakas súlycsoportjában Kovács Kitti, Maróti Alexandra és Siroki Ibolya az első mérkőzésén alulmaradt, 48 kilóban Csernoviczki Éva a 16 közé jutásért ipponnal verte a brit Kimberley Renickset, a következő mérkőzésén viszont vazaarival kikapott az orosz Szabina Giljazovától. Az 52 kilósok kategóriájában Pupp Réka a kínai Vu Su-gent vazaarival verte, majd a nyolcaddöntőben ipponvereséget szenvedett a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok román Andreea Chitutól.

A férfiaknál 60 kilóban Naji Dávid az első mérkőzésén alulmaradt, akárcsak egy fordulóval később a 32-es táblán bekapcsolódó Monori Dániel és Vida András. Szabó Csaba spanyol ellenfelén ipponnal jutott túl, de a nyolcaddöntőben már ő is kikapott.

Egy súlycsoporttal feljebb, 66 kilóban Kozma Ákos és Boros Bence nem nyert mérkőzést, Cseh Márk egy siker után búcsúzott a 32 között. Gorjanácz Zsolt a nyolcaddöntőig jutott azzal, hogy ipponnal legyőzte perui, majd dél-afrikai ellenfelét, és a 16 között vazaarival kikapott az izraeli Yarin Menagedtől.

Szombaton női 63 és 70, valamint férfi 73 és 81, míg vasárnap női 78 és +78, továbbá férfi 90, 100 és +100 kilóban zajlanak a küzdelmek a Papp László Budapest Sportarénában.

Borítókép: Karakas Hedvig a riói nyári olimpián 2016. augusztus 8-án.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!