Győri Audi ETO KC

2018.08.03. 18:24

Yvette Broch befejezte egy időre a kézit

A Győri Audi ETO KC holland beállója Yvette Broch kimerültség miatt szünetelteti kézilabda pályafutását és a szükséges regenerálódás után szeretne visszatérni a csapathoz – ezt a sportoló könnyek között jelentette be pénteken az Audi Arénában tartott sajtótájékoztatón.

Budapest, 2018. április 1. Yvette Broch, Cornelia Groot és Stine Bredal Oftedal (b-j), a kupagyõztes gyõri csapat tagjai a kézilabda nõi Magyar Kupa döntõjében játszott Gyõri Audi ETO KC - Érd HC mérkõzés után a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 1-jén. A Gyõri 13. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát, miután 27-23-ra legyõzte az Érd HC csapatát. MTI Fotó: Czagány Balázs

Fotó: Czagány Balázs

A klub elnöke, Bartha Csaba a világ legjobb beállósának nevezte Yvette Brochot, aki az utóbbi két évben a csapat meghatározó tagja volt és emberfeletti teljesítményt nyújtott, az ETO egyik motorjának számított.

A csapat vezetője hozzátette, minden segítséget megadnak a sportolónak, szerződése a 2018/19-es szezonra vonatkozóan továbbra is él.

„Bízunk benne, hogy elsősorban az idő és a megfelelő regenerációs kezelés, valamint pihenés hatására a világklasszis játékos állapota ismét a régi lesz”

- mondta az elnök.

Danyi Gábor vezetőedző Yvette Broch kiválása utána

az idén érkezett norvég Kari Brattsetre és az ifjúsági válogatott Varga Emőkére számíthat.

„Vizsgáljuk a beálló poszt megerősítésének lehetőségét, de minden csapat kialakította a keretét az idei szezonra, nincs könnyű dolgunk” – folytatta a Győri Audi ETO KC elnöke.

A 27 éves Broch 2015 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO KC keretéhez. A zöld-fehér klubbal két alkalommal nyert Bajnokok Ligáját, egyszer ezüstérmes lett. Három alkalommal magyar bajnoki címet ünnepelhetett, míg a Magyar Kupában kettő arany- és egy ezüstéremmel gazdagította gyűjteményét.

Borítókép: Yvette Broch, Cornelia Groot és Stine Bredal Oftedal (b-j), a kupagyőztes győri csapat tagjai a kézilabda női Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO KC – Érd HC mérkőzés után a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 1-jén.

MTI Fotó / Czagány Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!