Most nem sikerült

2018.10.26. 16:00

Egyik magyar birkózó sem jutott tovább a negyeddöntőbe

Lőrincz Viktor nagy küzdelem végén, Krasznai Máté pedig tussal kikapott a kötöttfogásúak 87, illetve 67 kilogrammos kategóriájának nyolcaddöntőjében a budapesti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

Budapest, 2018. október 26. Krasznai Máté (piros) és a dán Fredrik Holmquist Bjerrehuus a férfi kötöttfogású 67 kilogrammos súlycsoport nyolcaddöntõjében a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 26-án. A mérkõzést a dán versenyzõ nyerte. MTI/Czagány Balázs

A kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai ötödik, tavaly Európa-bajnok Lőrincz a könnyűnek nevezhető selejtezőjét követően az egyik legnehezebb riválissal találta szembe magát az idei Eb-győztes georgiai Roberti Kobliashvili személyében.

Jól kezdett Lőrincz, a szokásos kemény, aktív állóbirkózását mutatta be, aminek következtében 1:15 perc után megintették riválisát (1-0). A Bp. Honvéd klasszisa „természetesen” leküldette ellenfelét, majd összefogta és ellentmondást nem tűrően pörgetett (3-0), az akció végén viszont a grúz szépen kijött a fogásból és visszatámadott, a magyar pedig védekezés közben a lábára nyúlt, így kétpontos intéssel büntették (3-2).

A félidőre így biztos magyar-vezetés helyett szoros állásnál mehettek a felek. A folytatásban a szőnyeg közepén küzdöttek a birkózók, képtelenek voltak fogást találni egymáson,

a bírók viszont visszaintették Lőrinczet, ami már riválisának volt kedvező (3-3).

Lentről Kobliashvili semmit sem csinált, de láthatóan nem is akart. Bízott benne, hogy egy percet kibír majd Lőrincz ellen, aki hiába próbálkozott, nem tudta megingatni ellenfelét.

A vereséget Lőrincz és Sike András szövetségi kapitány is rosszul viselte, erősen vitatták Lőrincz intését, ám nem tehettek semmit, és rövid, de heves reklamálás után elhagyták a szőnyeget.

Sike András és a válogatott másik olimpiai bajnok edzője, Repka Attila néhány perccel később már Krasznai mögött sétált vissza a C szőnyeghez, melyen a 67 kilós nyolcaddöntő váratlanul rövid ideig tartott.

Az FTC birkózója a dán Fredrik Holmquist Bjerrehuus ellen lépett szőnyegre, akinek Eb-ötödik hely a legjobbja, így nem tűnt verhetetlennek, ám Krasznai egy perc után figyelmetlen volt, riválisa csípődobással hátára dobta és tusba szorította.

Lőrincz és Krasznai, illetve a korábban a selejtezőben vereséget szenvedett Torba Erik (60 kg) még a vigaszági folytatásban bízhat,

amihez legyőzőik döntőbe jutására van szükség.

Borítókép: Krasznai Máté (piros) és a dán Fredrik Holmquist Bjerrehuus a férfi kötöttfogású 67 kilogrammos súlycsoport nyolcaddöntőjében a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 26-án.

Forrás: MTI/Czagány Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!