Pekingi tenisztorna

2018.10.04. 11:52

Fucsovics Márton negyeddöntős

A magyar teniszező két játszmában legyőzte az olasz Marco Cecchinatót a pekingi keménypályás tenisztorna 4,6 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazású férfi versenyének nyolcaddöntőjében.

(181004) -- BEIJING, Oct. 4, 2018 (Xinhua) -- Marton Fucsovics of Hungary celebrates victory after the men's singles second round match against Marco Cecchinato of Italy at China Open tennis tournament in Beijing, China, Oct. 4, 2018. Marton Fucsovics won 2-0. (Xinhua/Luo Yuan)

A világranglistán 45. magyar játékos kiválóan kezdte a csütörtöki mérkőzést, 1:1-nél első bréklabdáját kihasználva elvette nyolcadik helyen kiemelt ellenfele adogatását, és a saját szervajátékait végig rendkívül magabiztosan hozva 36 perc után vezetett.

Fucsovics – aki idén Genfben pályafutása során először ATP-tornát nyert – a második szettben is azonnal brékelt, majd néhány perccel később egy újabb szenzációs fogadójátékot produkálva semmire vette el olasz riválisa szerváját, és már 4:1-re vezetett. A remekül játszó magyar ezt követően sem engedett ki, és összességében könnyedén, 1 óra 15 perc alatt nyert.

Fucsovicsra – aki pályafutása során másodszor jutott be ilyen rangos tornán a legjobb nyolc közé – a negyeddöntőben az ugyancsak olasz Fabio Fognini és az orosz Andrej Rubljov találkozójának győztese vár.

Borítókép: Fucsovics Márton a Marco Cecchinato ellen aratott győzelme után a pekingi tenisztornán, 2018. október 4-én.

Forrás: AFP/ Xinhua/Luo Yuan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!