közel négyezren neveztek

2018.10.23. 16:16

Jakab András és Simona Staicu nyerte a Kolonics György-emlékfutás félmaratoni versenyét

A versenyre a támogatóknak köszönhetően ingyen lehetett nevezni, de a szervezők adományokat gyűjtöttek a Kolonics György Alapítvány számára.

A férfiaknál Jakab András, a nőknél Simona Staicu nyerte az immár tizedik alkalommal megrendezett Kolonics György-emlékfutás félmaratoni versenyszámát.

Az eseményt szervező BBU iroda honlapján közzétett eredmény szerint Jakab 1:12:51 órás idővel több mint hét perccel előzte meg a második Beda Szabolcsot, míg a női győztes Staicu (1:27:36 óra) 41 másodperccel verte Molnár Barbarát.

A 10 órakor rajtolt versenyre közel négyezren neveztek, az indulók a félmaraton mellett 2, illetve 11,5 km-en állhattak rajthoz.

A versenyre a támogatóknak köszönhetően ingyen lehetett nevezni, de a szervezők adományokat gyűjtöttek a Kolonics György Alapítvány számára, amelynek célja minél több fiatalt rendszeres mozgásra ösztönözni, illetve számukra sportolási lehetőséget biztosítani.

A futók a keddi esemény mindhárom távján Ötpróba-pontokat szerezhettek.

Kolonics György kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok magyar kenus 24 nappal a 2008-as pekingi ötkarikás játékok előtt vesztette életét váratlanul, edzés közben, mindössze 36 évesen. Aranyesélyesként indult volna ötödik olimpiáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!