Úszó vk

2018.10.22. 19:01

Jövőre október elején rendezik a budapesti versenyt

A sorozat 31. idényét három szakaszra osztják majd, az elsőben három, a másodikban és a harmadikban egyaránt két állomáson küzdenek meg egymással az úszók.

Október 3. és 5. között kerül sor a jövő évi úszó világkupa-sorozat budapesti versenyére.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) honlapjának hétfői beszámolója szerint a sorozat 31. idényét három szakaszra osztják majd, az elsőben három, a másodikban és a harmadikban egyaránt két állomáson küzdenek meg egymással az úszók a 2,5 millió dolláros összdíjazásért.

A nyitányra a kvangdzsui világbajnokság után Tokióban kerül sor augusztus 2-től 4-ig, majd Peking (augusztus 8-10.) és Szingapúr (augusztus 15-17.) lesz a házigazda. A második szakaszban Eindhoven (szeptember 27-29.) után látogatnak a versenyzők az augusztusban junior világbajnokságnak otthont adó Duna Arénába. A záró viadalokra Kazanyban (november 1-3.) és Dohában (november 7-9.) kerül sor.

A részletekről – a medencék hosszáról és a versenyszámok mennyiségéről – a decemberi hangcsoui rövidpályás vb alatt döntenek majd. A FINA azt már jelezte: az úszók bármennyi számban elindulhatnak egy-egy állomáson, de csak a legjobb három eredmény számít majd bele a világkupa rangsorába. Az 50 méteres medencében rendezett viadalok egyben kvalifikációs lehetőséget biztosítanak majd a 2020-as, tokiói olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!