Ez a világverseny is jól sikerült

2018.10.29. 08:51

NOB-elnök: a magyar főváros jó házigazdája volt a birkózóvébének

Thomas Bach „pörgős, remek hangulatú” világbajnokságnak nevezte a vasárnap zárult budapesti birkózóversenyt.

26 October 2018, Hungary, Budapest: Wrestling: World Championship, men, grecoroman, category 72 kg. Frank Staebler from Germany hugging Thomas Bach, President of the International Olympic Committee, and showing the number three with his hand after his victory. He became world champion for the third time in Budapest as the first wrestler ever in three different weight classes. Photo: Jens Körner/dpa

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke eredetileg egy napot töltött volna a magyar fővárosban, ám ebből végül kettő lett. A világbajnokság hírlevele szerint a német sportvezető Budapestet a „világ egyik sportfővárosának” nevezte, amely „mindig kitesz magáért”.

„Többször jártam már itt, és mindig rácsodálkozom a szépségére. Most sem volt ez másképp,

pompás, nagyszerű környezettel várta a sportolókat a magyar főváros”

– jelentette ki Bach.

A NOB elnöke a világbajnokság lebonyolítását dinamikusnak és pörgősnek nevezte, szerinte ennek is köszönhető, hogy a szurkolók is végig jó hangulatban voltak.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke (NOB) Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián 2018. október 27-én. A NOB elnöke a Budapesten zajló birkózó világbajnokság eseményeire érkezett Magyarországra.
MTI/Puskás Akadémia

„Nagyon tetszett a finálék előtti show is: a ritmikus gimnasztika és a tradicionális birkózó bemutató összehozta a múltat és jelent egy remek előadás keretein belül, szóval látványos volt, és én remekül éreztem magam” – mondta.

Meglátása szerint gördülékenyen mentek a dolgok, a szervezőbizottság könnyen vette az akadályokat.

Bach pénteken német aranyéremnek is tapsolhatott: a kötöttfogásúak 72 kilogrammos versenyében Frank Stäblernek személyesen gratulált a Korpási Bálint felett aratott győzelmét követően.

Borítókép: Frank Stäbler és Thomas Bach a budapesti birkózóvébén, 2018. október 26-án. Forrás: AFP / Jens Körner / dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!