vendégségben

2019.01.09. 10:20

Király meglátogatta Dárdai Hertháját

Tizennégy és fél év után újra a Hertha kapuját védte nyolcezer néző előtt Király Gábor.

A magyar hálóőr korábban hét évig volt a német csapat játékosa – írja a Bors. A Haladás kapusa legendáknak kijáró köszöntésben részesült a berlini teremfocitornán, az AOK Traditionmastersen, ahol egy-egy védést követően egy emberként skandálták a nevét a német fociszurkolók.

„A család is velem utazott Berlinbe, nagy szeretettel fogadtak minket. A fe­leségemet például virággal és pezsgővel ajándékozták meg”

– mesélte a hálóőr, aki az Union Berlin elleni 2-2-es és a Barcelona ellen 4-2-re megnyert meccsen védte a Hertha kapuját.

Király már tavaly tavasszal egyeztetett a programról a Haladással, és mivel a felkészülés leg­elejére esett az időpont, elengedték. A Leverkusen győzelmét hozó torna előtt a Király család a német csapat edzője, Dárdai Pál vendége volt, aki körbevezette őket a berlini edzőközpontban.

„Én a Herthánál otthonra leltem abban a hét évben, amíg ott játszottam. Mátyás fiammal be­mentünk az öltözőbe, beszélgettünk az edzésre készülődő játékosokkal, és belenéztünk Dárdai Pál edzésébe, valamint a Petry Zsolt által vezényelt kapusedzésbe is.

Találkoztunk olyan újságírókkal, fotósokkal, akik már az én időmben is kinn voltak minden edzésen, örültem a velük való találkozásnak is” – mesélte Király. Hozzátette, folyamatosan tartja a kapcsolatot barátjával, Dárdaival, aki a múlt nyáron az ő vendége volt a Balatonfenyvesen tartott kapustáborában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!