Birkózó Eb

2019.03.29. 18:20

Megvan az utazó magyar keret a birkózó Eb-re

A magyar szövetség intézőbizottsága a szövetségi kapitányok javaslata alapján megnevezte az áprilisi bukaresti birkózó Európa-bajnokságon induló csapat tagjait.

A szövetség pénteki tájékoztatása szerint a kötöttfogásúak közül több klasszis, így a Lőrincz testvérek, Korpási Bálint és Kiss Balázs is kihagyja a kontinensviadalt, mert az idén még Európa Játékokra és olimpiai kvalifikációs világbajnokságra is sor kerül, a versenyzők szerepeltetését pedig ezekhez mérten határozták meg.

A tavaly Budapesten vb-győztes Bácsi Péter edzőként utazik Bukarestbe, szabadfogásban és a nőknél viszont a legjobbak is bekerültek a magyar csapatba.

Az Eb-t április 8. és 14. között rendezik a román fővárosban.

A szövetség pénteki rendkívüli közgyűlésén úgy döntött, hogy a tavaszi, évi rendes közgyűlés tisztújító lesz, azaz jövő január helyett május 31-én zajlik majd le a vezetőválasztás.

A bukaresti Eb-re utazó magyar csapat:

szabadfogás:

Molnár József (65 kg, KTE), Vida Csaba (70, Csepel), Antal Dániel (74, UTE), Ligeti Richárd (86, Haladás), Veréb István (92, Haladás), Szabó Mihály (97, BHSE), Ligeti Dániel (125, Haladás)

kötöttfogás:

Andrási József (55 kg, BHSE), Torba Erik (60, BHSE), Kovács Bence (63, BHSE), Krasznai Máté (67, PSE), Fritsch Róbert (72, PSE), Szabó László (77, UTE), Nagy Péter (82, CVSE), Szilvássy Erik (87, PSE), Varga Ádám (97, UTE), Lám Bálint (130, BHSE)

nők:

Réczi Bianka (50 kg, TSC), Dénes Mercédesz (53, Érd), Barka Emese (57, Csepel), Galambos Ramóna (59, PEAC), Sastin Marianna (62, Vasas), Sleisz Gabriella (65, ESMTK), Szmolka Nikoletta (68, PEAC), Németh Zsanett (76, UTE)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!