Túraautó-világkupa

2019.04.28. 18:45

Michelisz második lett, Tarquini nyert a zárófutamon

Másodikként ért célba Michelisz Norbert, a Hyundai versenyzője a túraautó-világkupa (WTCR) mogyoródi hétvégéjének utolsó, vasárnap késő délután rendezett futamán, amelyet csapattársa, a bajnoki címvédő olasz Gabriele Tarquini nyert meg.

Mogyoród, 2019. április 28. Az elsõ helyezett olasz Gabriele Tarquini, a BRC Hyundai N Squadra Corse csapat pilótája (j) és csapattársa, a második helyezett Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) harmadik futamának eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2019. április 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A harmadik helyen a francia Yann Ehrachler (Lynk&Co) végzett az esős körülmények között lebonyolított és két biztonsági autós szakasszal tarkított, 17 körös versenyen.

A 19 éves Tassi Attila (Honda) a 17. helyről rajtolva a 14. pozícióban fejezte be a futamot, míg Tenke Tamás, a Zengő Motorsport szabadkártyával induló újonca 23. lett.

A rajtnál Michelisz autójának első kerekei látványosan kipörögtek, ezzel a hazai szurkolók kedvence lendületet veszített, így az első kanyarban át kellett adnia a vezető helyet az argentin Esteban Guerrierinek (Honda). Micheliszt rövidesen csapattársa, Tarquini is megelőzte, aztán viszont mindketten el tudtak menni Guerrieri mellett.

A versenytáv felénél, a nyolcadik kör kezdetén Tarquini fél másodperccel vezetett Michelisz előtt, Guerrieri pedig már tisztesebb távolságban, másfél másodperces hátránnyal követte a magyar pilótát a harmadik helyen. Tassi közben a középmezőnyben harcolt, s egy helyet javítva a 16. pozícióban száguldott.

Gabriele Tarquini beszáll versenyautójába
Fotó: Sóki Tamás / MTI

Öt körrel a leintés előtt Tarquini előnye már több mint nyolctized másodperc volt Michelisz előtt, Tassi pedig közben feljött az egy pontot érő 15. pozícióba. A 12. körben Guerrieri elrontott egy féktávot és a gumifalnak csapta Hondáját, a baleset miatt a versenybíróság beküldte a pályára a biztonsági autót. A harmadik helyet Ehrlacher „örökölte meg”, a Safety Car pedig három körrel a vége előtt engedte útjára a mezőnyt. A biztonsági autó egy újabb kicsúszás miatt szinte azonnal ismét a pályára hajtott, így a futam a Safety Car mögött fejeződött be.

A szombati első futamon Michelisz 10., Tassi pedig 15. volt, vasárnap délután utóbbi kiváló versenyzéssel a 17. helyről rajtolva nyolcadikként ért célba, Michelisznek egy ütközés miatt ki kellett állnia. Tassi így mindhárom mogyoródi futamot pontszerzőként fejezte be.

Michelisz Norbert versenyautója beállításán dolgoznak szerelők
Fotó: Sóki Tamás / MTI

Az összetett pontversenyben két forduló, azaz hat futam után Michelisz a nyolcadik 48 ponttal, Tassi pedig a tizennyolcadik 16 ponttal. Az élen kereken 100 ponttal a Hungaroringen két futamot is megnyerő argentin Néstor Girolami (Honda) áll.

A vasárnapi versenyeket a helyszínen tekintette meg Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akit körbe is vittek a Hungaroringen egy erre a célra kialakított Audi RS3-as versenyautóval.

Forrás: MTI

Borítókép: Az első helyezett olasz Gabriele Tarquini, a BRC Hyundai N Squadra Corse csapat pilótája (j) és csapattársa, a második helyezett Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) harmadik futamának eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2019. április 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!