a magyar csapat tagja lett

2019.05.07. 19:17

Letette az állampolgársági esküt Lockett Deanna

Az ausztrál születésű rövidpályás gyorskorcsolyázó az őszi szezontól már Magyarországon versenyez.

„Amikor felkeltem, tudtam, hogy nagy nap a mai, de minden olyan gyorsan történt, az eskütétel pillanatok alatt lezajlott. Akkor éreztem át igazán, hogy most már magyar vagyok, amikor a kezembe adták az okiratot. Ha lehetőséget kapok, büszkén fogom képviselni a magyar színeket a következő olimpián” – olvasható a 23 éves versenyző nyilatkozata a magyar szövetség (MOKSZ) honlapján.

Lockett 2013-ban bronzérmet nyert a junior világbajnokságon, majd a 2014-ben a szocsi és 2018-ban a phjongcshangi téli olimpián is részt vett. Elmondása szerint mivel Ausztráliában nincs nagy bázisa a sportágnak, nehéz lett volna ott tovább fejlődnie, ezért 2016-tól a Koreai Köztársaságban készült azzal a Jae Su Chunnal, aki jelenleg a magyar válogatott edzői stábjának tagja. Lockettet többek között az ő személye vonzotta Magyarországra.

„Alig várom, hogy én is jégre léphessek magyar színekben. A célom, hogy világkupán és világbajnokságon is dobogóra állhassak. Sőt, a csapattársaimat látva azt mondhatom, remélhetjük, hogy hamarosan a nőknél is magyar olimpiai érmet ünnepelhetünk” – mondta a december óta a magyarokkal készülő Lockett.

A phjongcshangi téli játékokon a magyar női váltó negyedik lett, de öt tagjából Heidum Bernadett és Keszler Andrea visszavonult, Kónya Zsófia pedig egyéves pihenőt tartott, rajtuk kívül a juniorkorú Sziliczei-Német Rebeka súlyos Achilles-ínsérülése miatt kidőlt az előző szezon elején, így a női staféta nem tudta magát kvalifikálni a világbajnokságra. Az új szezonban viszont ismét eredményes lehet a női csapat, mivel Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca mellé Kónya visszatért, Sziliczei-Német hamarosan pedig teljesen felépül, ez a négyes pedig Lockett-tel egészül ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!