Férfi röplabda Európa-liga

2019.06.12. 23:14

Négyjátszmás magyar vereség Ausztriában

Ezzel eldőlt, hogy a román Bogdan Tanase irányította, egy győzelem mellett immár négy vereséggel álló nemzeti együttes nem juthat be a sorozat döntőjébe.

A magyar férfi röplabda-válogatott szerdán 3-1-re kikapott Grazban az osztrák csapat vendégeként az Európa-liga ezüst divíziójának ötödik fordulójában.

Ezzel eldőlt, hogy a román Bogdan Tanase irányította, egy győzelem mellett immár négy vereséggel álló nemzeti együttes nem juthat be a sorozat döntőjébe.

A magyar csapat utolsó mérkőzését ugyancsak az osztrákok ellen vívja szombaton, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Férfi Európa-liga, ezüst divízió, A csoport, 5. forduló:

Ausztria-Magyarország 3-1 (-19, 26, 19, 23)

a legjobb pontszerzők: Buchegger 16, Berger 15, Wohlfahrtstätter 10, illetve Dávid 15

Az állás: 1. Görögország 12 pont (13-5), 2. Ausztria 12 (12-5), 3. Magyarország 3 (7-13), 4. Bosznia-Hercegovina 3 (4-13)

A magyar válogatott keretéhez csatlakozott a sérülése után visszatérő Blázsovics Péter, így ezúttal 12 játékost tudott nevezni a mérkőzésre Bogdan Tanase. A nemzeti csapat első Európa-liga meccsén 3-1-re nyert a bosnyákok ellen, majd ugyanilyen arányban maradt alul a görögök otthonában és a bosnyákok vendégeként is, illetve Kaposváron a görögöktől is ennyire kapott ki.

A szerdai mérkőzés első szettjét némi meglepetésre megnyerte a magyar csapat, amely nagyszerűen kihasználta, hogy a vendéglátók nyolc nyitást is elrontottak.

A második játszma már vendégoldalon is rengeteg rontást hozott, aminek következtében ez a játékrész végig szorosan alakult: a magyarok ugyan sokáig vezettek, a hajrában azonban fordítottak az osztrákok, akik 32 perc alatt egyenlítettek.

A harmadik felvonásban hiába fogadott jobban és támadott hatékonyabban a magyar együttes, mint ellenfele, a Tanase-csapat 13 hibája megbosszulta magát, így a hazaiak megfordították a mérkőzést.

A negyedik etap sokáig fej fej melletti küzdelmet hozott, a magyarok a hajrában már három ponttal is vezettek (22-19), de ez sem volt elég a pontszerzéshez: az osztrákok 23-nál egyenlítettek, majd két újabb ponttal lezárták a 113 perces összecsapást.

A sorozat ezüst divíziójában a férfiaknál két csoportban zajlanak a küzdelmek, a döntőt a kvartettek első helyezettjei játsszák június 26-án és 30-án.

A további program:

június 15.: Magyarország-Ausztria, Nemzeti Közszolgálati Egyetem 17.30

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!