universiade

2019.07.04. 08:40

A cselgáncsozó Tóth Krisztián vitte a magyar zászlót a megnyitón

Tóth Krisztián vitte a magyar zászlót a 30. nyári Universiade megnyitó ünnepségén Nápolyban.

A szerda esti, közel háromórás eseményen 119 ország sportolói vonultak fel.

A 160 fős magyar küldöttségből

több mint százan vettek részt a megnyitó, őket Tóth Krisztián világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó, a Testnevelési Egyetem hallgatója vezette a San Paolo Stadionban – közölte a magyar csapat.

A megnyitón beszédet mondott többek között Oleg Matytsin, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) elnöke, valamint videoüzenetben Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, míg az eseményt Sergio Mattarella, Olaszország köztársasági elnöke nyitotta meg. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséget Kiss Ádám elnök képviselte, Székely Mózes főtitkár pedig a versenyzőkkel együtt vonult fel.

Az Universiade lángját Carlotta Ferlito tornász gyújtotta meg, Lorenzo Insigne, az SSC Napoli labdarúgócsapat kapitányának segítségével.

Az ünnepséget Andrea Bocelli világhírű operaénekes produkciója zárta.

A magyar csapatban 38 felsőoktatási intézmény hallgatói kaptak helyet.

Az Universiadék 1959 óta íródó történetében a magyar sportolók eddig 120 arany-, 95 ezüst-, és 112 bronzérmet nyertek. Az egyetemisták olimpiájának nevezett nápolyi eseményen a magyar fiatalok 12 sportágban – atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda – versenyeznek majd. A nápolyi Universiade versenyei július 14-éig tartanak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!