davis-kupa

2019.11.24. 13:15

Belgiumot fogadják a selejtezőben a magyarok

Belgiumot fogadja a magyar férfi teniszválogatott a Davis-kupa jövő márciusi selejtezőjében.

A vasárnapi, madridi sorsoláson eldőlt, hogy a kiemelt belgák a magyarokat kapták ellenfélül, és mivel tavaly februárban Brüsszelben csapott össze a két csapat, jövőre Magyarország ad otthont a párharcnak.

„Járhattunk volna rosszabbul is, a hazai pálya természetesen sokat jelent, történtek már csodák Budapesten”

- nyilatkozta Köves Gábor szövetségi kapitány.

„A belgák jó csapatot alkotnak, főleg ha sztárjuk, Davis Goffin is játszik. Tavaly 3-2-re kikaptunk tőlük, majd egyeztetjük a szövetséggel és a fiúkkal, hogy idehaza milyen borítás lenne a legjobb. Mindenesetre nem reménytelen a helyzetünk, bízom benne, hogy Fucsovics Marci és Balázs Ati is rendelkezésre áll majd”

- tette hozzá.

A két válogatott tavalyi összecsapásán a világranglistán jelenleg 11. Goffin mindkét egyes meccsét megnyerte Fucsovics, illetve Balázs ellen, a harmadik belga győzelmet pedig Ruben Bemelmans aratta.

Az idei selejtezőben a Fucsovics Márton és Balázs Attila nélkül kiálló magyarok 5-0-ra kikaptak a németektől Frankfurtban, majd szeptemberben a budapesti osztályozón – immár a legjobbakkal kiegészülve – 3-2-re verték az ukránokat, így jövőre is a selejtezőben próbálkozhatnak. A március 6-án és 7-én sorra kerülő csata győztese részt vesz a novemberi, madridi 18 csapatos fináléban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!