fegyelmi vétség

2019.11.20. 22:06

Megbüntették Kenderesi Tamást

A Magyar Úszó Szövetség írásbeli megrovásban részesítette Kenderesi Tamást, valamint szövetségi támogatását fél évre megvonta, utóbbi büntetést azonban fél évre felfüggesztette.

Kvangdzsu, 2019. július 24. Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás szétúszása után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A 22 éves olimpiai bronzérmesnek azért kellett a szervezet fegyelmi bizottsága előtt felelnie, mert a júliusi kvangdzsui világbajnokság idején egy helyi szórakozóhelyen elkövetett meggondolatlan tettéért a helyi hatóságok szexuális zaklatással vádolták meg.

A Magyar Úszó Szövetség szerdai közleménye szerint a Fábry György vezette bizottság az úszó által elmondottakat, valamint a Koreai Köztársaságból megkapott hivatalos bírósági jegyzőkönyvben foglaltakat figyelembe véve megállapította, hogy Kenderesi Tamás egyrendbeli szándékos fegyelmi vétséget követett el, megsértvén a szervezet etikai szabályzatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!