siker

2019.11.09. 21:55

Megnyerte a szlovákiai tornát a női jégkorong-válogatott

A franciák elleni mérkőzésen az első két harmad egyformán 1-1-es döntetlennel zárult, majd a harmadikban Huszák Alexandra döntött.

Megnyerte a szlovákiai Nagymihályban rendezett felkészülési tornát az A csoportos világbajnokság előtt álló magyar női jégkorong-válogatott.

Eredmény:

döntő:

Magyarország-Franciaország 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

a magyar csapat gólszerzői: Scott (4.), Dabasi (25.), Huszák (49.)

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese szerdán 5-0-ra verte a kínaiakat, majd pénteken 3-1-re a dánokat, így játszhatott szombaton döntőt. A franciák elleni mérkőzésen az első két harmad egyformán 1-1-es döntetlennel zárult, majd a harmadikban Huszák Alexandra döntött.

Decemberben Szocsiba utazik a csapat, az ottani Hat Nemzet Tornán a magyar mellett még a házigazda orosz, a cseh, a dán, a norvég és a francia válogatott indul. Február elején Norvégiában az északiak mellett a szlovák és a francia együttessel mérkőznek meg a magyarok, akiknek márciusban már a közvetlen vb-felkészülésük zajlik.

A kanadai rendezésű világbajnokságon a magyar válogatott – amely története során először szerepelhet a legmagasabb osztályban – március 31-én a csehek ellen kezdi meg szereplését a B csoportban, melynek találkozóit Truróban rendezik. A folytatásban Dánia, Japán és Németország lesz a csapat ellenfele. A vb-n a B csoport utolsó két helyezettje esik ki a második vonalba, az első három pedig a nyolcaddöntőben folytatja szereplését az A csoportba sorolt öt válogatotthoz hasonlóan.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!