Australian Open

2020.01.26. 12:40

Fajta Péter kétszer is győzött

Egyesben és párosban is megnyerte első mérkőzését a juniorok között a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A junior világranglistán 34. magyar vasárnap a román Sebastian Gimát verte 6:3, 6:3-ra.

A 17 éves Fajta – aki élete első Grand Slam-tornáján szerepel – később éppen Gima oldalán diadalmaskodott 6:2, 6:2-re egy szabadkártyás hazai duó felett.

A viadal honlapja szerint

véget ért ugyanakkor egyesben Tóth Amarissa szereplése az Australian Openen, aki a nyitókörben 6:1, 6:4-re kikapott az orosz Jelina Avaneszjantól.

Eközben a hétszeres bajnok Novak Djokovic magabiztos győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A szerb címvédő vasárnap a 14. kiemelt argentin Diego Schwartzmant búcsúztatta 2 óra 6 perc alatt.

A 12. helyen rangsorolt Fabio Fognini fordulatos meccsen kapott ki a világranglistán 100. Tennys Sandgrentől, az olasz játékos a második szettben 0:4-ről kapaszkodott vissza hiába, a bíró büntetőpontot ítélt ellene fegyelmezetlenség miatt, majd 3 óra 25 perc eltelével az amerikai ünnepelhetett.

A nőknél a világelső Ashleigh Barty 6:1-re bukta a második játszmát az amerikai Alison Riske (19.) ellen, ám a döntő felvonásban végül riválisa fölé kerekedett.

Véget ért a 15 éves amerikai Cori Gauff menetelése, a korábban a címvédő Oszaka Naomit is legyőző „csodagyereket” honfitársa, a Moszkvában született Sofia Kenin verte.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!